Apcepts tofu siers ar marinētiem dārzeņiem
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
5.0000 1
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
200 g
200 g kūpināts tofu siers
kūpināts tofu siers
1 ĒK
1 ĒK polenta jeb kukurūzas putraimi
polenta jeb kukurūzas putraimi
2 TK
2 TK vasabi pulveris (var aizstāt ar sinepju pulveri)
vasabi pulveris (var aizstāt ar sinepju pulveri)
2 ĒK
2 ĒK rapšu eļļa
rapšu eļļa
 
maurloki dekorēšanai
maurloki dekorēšanai
 
rīsu nūdeles pasniegšanai
rīsu nūdeles pasniegšanai
Marinētajiem dārzeņiem
200 ml
200 ml ābolu etiķis
ābolu etiķis
2 TK
2 TK smalcināta ingvera sakne
smalcināta ingvera sakne
150 g
150 g uz pusēm sagriezti mazie burkāni
uz pusēm sagriezti mazie burkāni
2
2 ripiņās sagriezti selerijas kāti
ripiņās sagriezti selerijas kāti
1
1 mazā, sarkanā paprika, sagriezta gredzenveida šķēlēs
mazā, sarkanā paprika, sagriezta gredzenveida šķēlēs
1
1 mazs sarkanais sīpols, smalki sasmalcināts
mazs sarkanais sīpols, smalki sasmalcināts
100 g
100 g redīsi, sagriezti smalkās ripās
redīsi, sagriezti smalkās ripās
1
1 liels burkāns, sagriezts mazos gabalos
liels burkāns, sagriezts mazos gabalos
1 TK
1 TK cukurs
cukurs
  • Ass un pikants ēdiens
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Mazkaloriju ēdieni
  • Citi ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Veselīga dzīvesveida piekritējiem, gavēņa ievērotājiem un pastāvīgiem veģetāriešiem ik pa laikam pietrūkst ideju sātīgai un gardai maltītei. Ja vēlies izmēģināt ko neparastāku, pagatavo šo ēdienu, kurā netrūkst ne nepieciešamo vitamīnu no dārzeņiem, ne sātīguma no kūpinātā siera. Ēdiens noteikti garšos arī gaļas ēdājiem!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Izņem sieru no iepakojuma un ļauj tam vismaz stundu nostāvēties.

    Gatavo marinētos dārzeņu. Uz pannas lej ābolu etiķi, pievieno ingveru un visus sagrieztos dārzeņus. Karsē pannu aptuveni 3-5 minūtes, līdz dārzeņi ir kļuvuši mīkstāki. Pievieno cukuru.

    Sajauc polentu ar vasabi pulveri kādā lēzenā šķīvī. Sagriez tofu sieru šķēlēs un apviļā tās no abām pusēm polentas maisījumā.

    Sakarsē dziļāku pannu, pievieno eļļu un apcep sieru 2-3 minūtes no katras puses, līdz groziņa izveidojusies zeltaini brūna.

    Izceptās siera šķēles pasniedz marinētajiem dārzeņiem un izvārītām rīsu nūdelēm. Pārkaisi dārzeņus ar maurlokiem.

    Uzliec kroni vasarai! Reģistrējies "Delfi Abonementa" loterijai un laimē ielūgumus uz ziedu festivālu Pakrojas muižā, izklaides parku "Avārijas brigāde", kā arī citas karaliskas balvas! Reģistrējies šeit.
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form