Foto: Shutterstock
Apelsīnu cepumi skaisti iepakoti pasniedzami arī kā Ziemassvētku dāvana.
60Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
150 gsaldkrējuma sviests100 gpūdercukurs1 gab.paciņa vanilīna cukura1 ĒKcukura sīrups1 gab.ola1 gab.citrona sula300 gmilti175 gpūdercukurs3 ĒKapelsīnu liķieris50 gšokolāde2 ĒKsacukurotas apelsīnu miziņas

Sagatavošana

1

Mīkstu sviestu saputo ar pakāpeniski pievienotu cukuru un vanilīna cukuru.

2

Pievieno olu, šķipsniņu sāls, sīrupu un sulu.

3

Iesijā miltus, visu samaisa.

4

Mīklu ietin plēvē un uz 60 minūtēm ieliek ledusskapī.

5

Cepeškrāsni uzsilda līdz 200*C.

6

Mīklu izrullē, izspiež aplīšus apmēram 4 cm diametrā.

7

Uz plāts izklāj cepamo papīru, liek virsū cepumus, cep 10 minūtes.

8

Pēc tam cepumiem jāļauj atdzist.

9

Pūdercukuru sajaukt ar apelsīnu liķieri (var sulu).

10

Jāveidojas biezai glazūras masai.

11

Atdzisušos cepumu pārklāj ar glazūru, ļauj sacietēt.

12

Šokolādi izkausē ūdens peldē. Ieliek kulinārijas maisiņā un dekorē cepumus.

13

Pārkaisa ar apelsīnu miziņām.

14

Tā dekorēšana ar šokolādi izskatās sekojoši - tiek pārlietas 2 šokolādes strīpiņas un cepuma vidū uzkaisa dažas apelsīnu sacukurotās miziņas.

*1 cepumā 55 kkal, 1 g olbaltuma, 2 g tauku un 8 g ogļhidrātu.

Iesūtīja: abruks

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!