Foto: Publicitātes foto
Īsts Ziemassvētku aromāts. Kārums, kuru uzsmērēt uz mājās cepta kruasāna. Džemam pievienotās kaltētās rožu ziedlapiņas, kardamons un vaniļa piešķir burvīgu niansi. Recepti iesaka Signe Meirāne savā mājas lapā "Story about food".
75Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1.1 kgapelsīni200 gorganiski apelsīni800 mlūdens750 gbaltais cukurs250 gDemerara cukurs1 TKkardamona sēklas1 gab.vaniļas pāksts sēkliņas1 TKkaltētas rožu ziedlapiņas

Sagatavošana

1

Izgriez apelsīna vidus daļu un liec tos blenderī.

2

Sablendē, līdz veidojas gandrīz biezenis, tomēr, lai paliek daži apelsīnu mizas gabaliņi.

3

Liec maisījumu lielā, dziļā katlā un pievieno ūdeni.

4

Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, tad samazini liesmu un turpini vārīt uz lēnas uguns 30 minūtes.

5

Pēc 30 minūtēm pievieno abus cukurus, kardamonu, vaniļu un rožu ziedlapiņas.

6

Atkal uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Tad samazini liesmu un vāri, ik pa laikam maisot 30 minūtes, līdz tas sāk kļūt mazliet lipīgs.

7

Džems joprojām izskatīsies mazliet par šķidru, bet pēc kāda laika tas ieņems atbilstošo konsistenci.

8

Lej džemu sterilizētās burciņās, aiztaisi un liec uz darba virsmas, lai tas atdziest.

Džemu var uzglabāt ledusskapī.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!