Signes Meirānes apelsīnu džems, Ziemassvētkus gaidot
Foto: Publicitātes foto
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
1.1 kg
1.1 kg apelsīni
apelsīni
200 g
200 g organiski apelsīni
organiski apelsīni
800 ml
800 ml ūdens
ūdens
750 g
750 g baltais cukurs
baltais cukurs
250 g
250 g Demerara cukurs
Demerara cukurs
1 TK
1 TK kardamona sēklas
kardamona sēklas
1 gab.
1 gab. vaniļas pāksts sēkliņas
vaniļas pāksts sēkliņas
1 TK
1 TK kaltētas rožu ziedlapiņas
kaltētas rožu ziedlapiņas
  • Brokastis
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Ēdieni bērniem
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Ziemassvētku receptes
  • Ievārījumi, džemi un marmelādes
  • Pasaules Virtuve
  • Īsts Ziemassvētku aromāts. Kārums, kuru uzsmērēt uz mājās cepta kruasāna. Džemam pievienotās kaltētās rožu ziedlapiņas, kardamons un vaniļa piešķir burvīgu niansi. Recepti iesaka Signe Meirāne savā mājas lapā "Story about food".

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Izgriez apelsīna vidus daļu un liec tos blenderī.

    Sablendē, līdz veidojas gandrīz biezenis, tomēr, lai paliek daži apelsīnu mizas gabaliņi.

    Liec maisījumu lielā, dziļā katlā un pievieno ūdeni.

    Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, tad samazini liesmu un turpini vārīt uz lēnas uguns 30 minūtes.

    Pēc 30 minūtēm pievieno abus cukurus, kardamonu, vaniļu un rožu ziedlapiņas.

    Atkal uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Tad samazini liesmu un vāri, ik pa laikam maisot 30 minūtes, līdz tas sāk kļūt mazliet lipīgs.

    Džems joprojām izskatīsies mazliet par šķidru, bet pēc kāda laika tas ieņems atbilstošo konsistenci.

    Lej džemu sterilizētās burciņās, aiztaisi un liec uz darba virsmas, lai tas atdziest.

    Džemu var uzglabāt ledusskapī.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form