Apelsīnu sulā štovēti kāposti - gan svētku galdam, gan ikdienas maltītei. Šis ēdiens piemērots arī cukura diabēta slimniekiem.
60Minūtes
4Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
3 kgskābēti kāposti3 apelsīni brūnais cukurs (vēlams, Muscovado)1 ĒKķimenes (ja nav pievienotas kāpostiem)

Sagatavošana

1

Lielā katlā liek kāpostus, pievieno ķimenes un pārlej ar apmēram 500 ml ūdens. Visu uzvāra un pusstundu atstāj sautēties uz lēnas uguns.

2

Apelsīnus nomazgā un izspiež no tiem sulu, ko pievieno kāpostiem. Pievieno cukuru, samaisa un turpina uz nelielas liesmas gatavot ~ 1,5h.

3

Visu sautēšanas laiku katls ir jāuzmana, ik pa brīdim kāpostus apmaisot. Ja katla dibenā šķidrums ir izvārījies, tad jāpielej vēl nedaudz ūdens, citādi kāposti piedegs.

Kāpostus pasniedz kopā ar cepeti.

1 porcijā 23,0 kcal. Olbaltumvielas-6,75; Tauki: 0,05; Ogļhidrāti – 12,78

Recepti iesaka uztura speciāliste Liene Sondore un atbilžu portāls par veselību www.msdpacientiem.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!