štovēti kāposti
Foto: http://msdpacientiem.lv/
3.0000 4
8 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Apelsīnu sulā štovēti kāposti - gan svētku galdam, gan ikdienas maltītei. Šis ēdiens piemērots arī cukura diabēta slimniekiem.

Lielā katlā liek kāpostus, pievieno ķimenes un pārlej ar apmēram 500 ml ūdens. Visu uzvāra un pusstundu atstāj sautēties uz lēnas uguns.

Apelsīnus nomazgā un izspiež no tiem sulu, ko pievieno kāpostiem. Pievieno cukuru, samaisa un turpina uz nelielas liesmas gatavot ~ 1,5h.

Visu sautēšanas laiku katls ir jāuzmana, ik pa brīdim kāpostus apmaisot. Ja katla dibenā šķidrums ir izvārījies, tad jāpielej vēl nedaudz ūdens, citādi kāposti piedegs.

Kāpostus pasniedz kopā ar cepeti.

1 porcijā 23,0 kcal. Olbaltumvielas-6,75; Tauki: 0,05; Ogļhidrāti – 12,78

Recepti iesaka uztura speciāliste Liene Sondore un atbilžu portāls par veselību www.msdpacientiem.lv.

Comment Form