Dateļu kēksiņi ar valriekstiem un apelsīniem
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
5.0000 3
12 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
130 g
130 g milti
milti
130 g
130 g pilngraudu kviešu milti
pilngraudu kviešu milti
140 g
140 g brūnais cukurs
brūnais cukurs
2 TK
2 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
1 TK
1 TK soda
soda
1 TK
1 TK sāls
sāls
1 TK
1 TK kanēlis
kanēlis
3 ĒK
3 ĒK sarīvēta apelsīnu miziņa
sarīvēta apelsīnu miziņa
3 ĒK
3 ĒK svaigi spiesta apelsīnu sula
svaigi spiesta apelsīnu sula
160 ml
160 ml paniņas
paniņas
1 gab.
1 gab. ola
ola
1 TK
1 TK vaniļas ekstrakts
vaniļas ekstrakts
60 ml
60 ml sviests (izkausēts)
sviests (izkausēts)
90 g
90 g dateles
dateles
60 g
60 g valrieksti
valrieksti
Glazūrai:
150 g
150 g svaigais siers
svaigais siers
100 g
100 g pūdercukurs
pūdercukurs
50 ml
50 ml apelsīnu sula
apelsīnu sula
 
apelsīnu miziņa dekorēšanai
apelsīnu miziņa dekorēšanai
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Kāzu ēdienkarte
  • Lieldienu receptes
  • Mātes dienas ēdieni
  • Ziemassvētku receptes
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Kēksi
  • Mafini
  • Pasaules Virtuve
  • Gardi paniņu un brūnā cukura mīklas mafini, kuriem spirgtumu piedod svaigā apelsīnu sula. Kraukšķīgumam mīklai pievienoti valrieksti, bet saldumam – dateles. Tam visam pa virsu garda pūdercukura un svaigā siera glazūra.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200oC.

    Ņem mafinu pannu un izliek tajā papīra formiņas vai ietauko to.

    Lielā bļodā sajauc miltus, cukuru, cepamo pulveri, sodu, sāli, kanēli un apelsīnu miziņu.

    Citā bļodā sajauc apelsīnu sulu, paniņas, olu, vaniļas ekstraktu un sviestu.

    Mitrās sastāvdaļas pakāpeniski pievieno sausajām sastāvdaļām. Mīklu samaisa, līdz tā ir vienmērīga.

    Pēc tam mīklā iecilā sakapātas dateles un rupji sasmalcinātus valriekstus.

    Mīklu vienlīdzīgi izdala starp 12 mafinu formiņām un katra mafina mīklu apkaisa ar pavisam nedaudz cukura. Liek cepeškrāsnī un cep 15-20 minūtes, līdz mafini viegli apbrūnējuši un iedurtais koka irbulītis iznāk laukā sauss.

    Gatavos mafinus ņem laukā no cepeškrāsns un atdzesē.

    Gatavo glazūru: svaigo sieru sajauc ar pūdercukuru un apelsīnu sulu. Masu viegli saputo ar mikseri.

    Ja glazūra ir pārāk šķidra, pievieno tai papildu pūdercukuru.

    Tiklīdz mafini pilnībā atdzisuši, katru no tiem garnē ar ēdamkaroti glazūras un šķipsniņu apelsīna miziņas.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form