Dateļu kēksiņi ar valriekstiem un apelsīniem
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
5.0000 2
12 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu

Gardi paniņu un brūnā cukura mīklas mafini, kuriem spirgtumu piedod svaigā apelsīnu sula. Kraukšķīgumam mīklai pievienoti valrieksti, bet saldumam – dateles. Tam visam pa virsu garda pūdercukura un svaigā siera glazūra.

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200oC.

Ņem mafinu pannu un izliek tajā papīra formiņas vai ietauko to.

Lielā bļodā sajauc miltus, cukuru, cepamo pulveri, sodu, sāli, kanēli un apelsīnu miziņu.

Citā bļodā sajauc apelsīnu sulu, paniņas, olu, vaniļas ekstraktu un sviestu.

Mitrās sastāvdaļas pakāpeniski pievieno sausajām sastāvdaļām. Mīklu samaisa, līdz tā ir vienmērīga.

Pēc tam mīklā iecilā sakapātas dateles un rupji sasmalcinātus valriekstus.

Mīklu vienlīdzīgi izdala starp 12 mafinu formiņām un katra mafina mīklu apkaisa ar pavisam nedaudz cukura. Liek cepeškrāsnī un cep 15-20 minūtes, līdz mafini viegli apbrūnējuši un iedurtais koka irbulītis iznāk laukā sauss.

Gatavos mafinus ņem laukā no cepeškrāsns un atdzesē.

Gatavo glazūru: svaigo sieru sajauc ar pūdercukuru un apelsīnu sulu. Masu viegli saputo ar mikseri.

Ja glazūra ir pārāk šķidra, pievieno tai papildu pūdercukuru.

Tiklīdz mafini pilnībā atdzisuši, katru no tiem garnē ar ēdamkaroti glazūras un šķipsniņu apelsīna miziņas.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form