Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Gaisīgs kā mākonis – apelsīnu suflē, kas papildināts ar apelsīnu marmelādi. Turklāt deserta forma būs pavisam neparasta, jo par trauciņiem izmantoti izgrebti apelsīni.
40Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
4 apelsīni150 mlpiens2 olas (dzeltenumi atdalīti no baltumiem)6 ĒKpūdercukurs2 ĒKmilti2 ĒKapelsīnu marmelāde

Sagatavošana

1

Apelsīniem nogriež augšiņas un ar karoti izgrebj mīkstumu. No apelsīniem izspiež sulu un nokāš nevajadzīgos biezumus.

2

Izgrebtos apelsīnu mizu karkasiņus saliek uz cepešplāts.

3

Bļodiņā lej pienu un pievieno apelsīnu sulu, lai kopējais šķidruma apjoms būtu 200 mililitri. Nelielā katliņā sajauc olu dzeltenumus ar četrām ēdamkarotēm pūdercukura, līdz iegūta viendabīga masa. Tad iemaisa dzeltenumos miltus.

4

Katliņu liek uz lēnas uguns un sildot iemaisa piena-apelsīnu sulas šķidrumu, nepārtraucot maisīt. Karsē 1–2 minūtes, līdz masa nedaudz sabiezē. Tad katliņu noņem no plīts un nedaudz atdzesē. Pēc tam olu krēmā iemaisa apelsīnu marmelādi.

5

Atsevišķā bļodā sakuļ olu baltumus, līdz tie sāk veidot putas. Tad pievieno atlikušās divas ēdamkarotes pūdercukura un turpina kult, līdz olu baltumi ir pavisam stingri. Olu baltumu masā iecilā olu dzeltenumu masu, bet uzmanīgi, lai tā saglabātos gaisīga.

6

Iegūto suflē mīklu sapilda izgrebtajos apelsīnos, lai tie būtu pilni. Suflē liek cepeškrāsnī un cep 25 minūtes. Tiem jābūt ar zeltainu, gaisīgu cepurīti. Pēc pagatavošanas uzreiz pasniedz. Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!