Siltais laiks jābauda ar gardām maltītēm. Kafejnīcas Šķūnis šefpavāre Dana Ivanova iesaka apetīti rosinoša liellopa gaļas burgera recepti, kuras pamatā ir klasiskas virtuves vērtības, ko papildina pāris knifiņi.

40Minūtes
20Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
BURGERA KOTLETEI:300 gmalta liellopa gaļa1 šķipsnaČipotle pipari20 mlVusteras mērce1 šķēlesinepju pulveris pēc garšassāls MĒRCEI:250 gmajonēze2 ĒKSirracha mērce KARAMELIZĒTAJIEM SĪPOLIEM:200 gsarkanie sīpoli20 mlgrenadīna sīrups10 mlbalzāmetiķis pēc garšascukurs CITAS SASTĀVDAĻAS:1 marinēts gurķis, sagriezts ripiņās1 šķēlēs sagriezts tomāts2 salātlapas2 šķēlesČederas siers2 burgeru maizītes

Sagatavošana

1

Burgera kotletes masā sajauc visas sastāvdaļas un izveido plakanas kotletes. Veidojot kotletes, ņem vērā to, ka grilēšanas procesā tās krietni sarausies.

2

Lai pagatavotu karamelizētos sīpolus, sarkanos sīpolus sagriež plānās šķēlēs, lēni sautē sviestā, kamēr sīpoli paliek mīksti (aptuveni 15 minūtes). Pannā pievieno balzāmetiķi, grenadīna sīrupu, cukuru un turpina sautēt vēl piecas minūtes.

3

Gatavo mērci: bļodiņā sajauc majonēzi ar Sirracha mērci.

4

Ķeras pie burgera kārtošanas: kotleti uz grila apcep no katras puses aptuveni trīs minūtes. Uzliek Čedaras siera šķēli un turpina cept kotleti uz restēm, kamēr siers kārtīgi izkusis.

5

Kamēr burgera kotlete cepas, blakus uz grila apgrauzdē burgermaizi. Uz apakšējās maizītes liek mērci, salātlapu, tomātu šķēles, karamelizētos sīpolus, burgera kotleti ar sieru un pa virsu marinētā gurķa ripiņas un augšējo burgera maizīti.

Paniedz ar kartupeļiem frī vai svaigiem salātiem. Labu apetīti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!