Neceptā siera kūka ar dzērvenēm
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
2.6667 3
12 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
Pamatnei (18 cm apaļajai formai ar noņemamu riņķi):
175 g
175 g cepumi (digestive)
cepumi (digestive)
90 g
90 g olīveļļa
olīveļļa
Ogu kārtai:
150 g
150 g dzērvenes
dzērvenes
100 g
100 g pūdercukurs
pūdercukurs
100 g
100 g avenes
avenes
6 ĒK
6 ĒK upeņu želeja vai džems
upeņu želeja vai džems
Siera kūkas masai:
2
2 citronu miziņa un sula
citronu miziņa un sula
500 g
500 g maskarpone
maskarpone
300 g
300 g kondensētais piens
kondensētais piens
1 ĒK
1 ĒK vaniļas ekstrakts
vaniļas ekstrakts
12 g
12 g želatīns
želatīns
 
zelta zvaigznītes vai lodītes rotāšanai
zelta zvaigznītes vai lodītes rotāšanai
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Kristību ēdienkarte
  • Ziemassvētku receptes
  • Kūkas bez cepšanas
  • Siera kūkas
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Neceptā siera kūka mazliet citādākā izpildījumā – to gatavo, kā ierasts, tikai pēc pagatavošanas pasniedz apgāztu. Kūkas pamatā ir maskarpones un citronu masa, kas papildināta ar dzērveņu un aveņu mērci.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Cepumus kārtīgi sasmalcina ar gaļas āmuriņu vai virtuves kombainā. Tad cepumus sajauc ar olīveļļu. Sagatavo kūkas formu – to izklāj ar cepampapīru un ietauko. Formās pamatnē ieklāj cepumu masu un kārtīgi piespiež. Formu liek ledusskapī un ļauj pamatnei sastingt.

    Nelielā katliņā saber dzērvenes, pievieno cukuru un pavisam nedaudz ūdens (2 ēdamkarotes). Uz mazas uguns karsē ogas, regulāri apmaisot, līdz cukurs izkusis. Pēc tam liesmu palielina un karsē ogas 5 minūtes, lai dzērvenes sasprāgtu.

    Dzērveņu masu pārlej bļodiņā, pievieno avenes un upeņu želeju. Ogu masu samaisa un atdzesē. Pēc tam divas trešdaļas no ogu masas pārlej kūkas formā virs cepumu kārtas un izlīdzina. Formu liek atpakaļ ledusskapī. Atlikušo ogu masu pataupa kūkas dekorēšanai.

    Gatavo kūkas masu – lielā bļodā ievieto maskarponi, pievieno sarīvēto citronu miziņu, vaniļas ekstraktu kā arī kondensēto pienu. Ar mikseri visu saputo, līdz iegūta vienmērīga masa.

    Nelielā bļodiņā ielej svaigi spiesto citronu sulu un uzber virsū želatīnu. Želatīnam ļauj uzbriest, tad izkausē karsta ūdens peldē. Želatīna masai pievieno divas ēdamkarotes no maskarpones masas un samaisa. Tad vēlreiz pievieno tikpat daudz maskarpones masas, samaisa, un beidzot želatīna un maskarpones krēma masu iemaisa siera kūkas pildījuma masā.

    Siera kūkas masu pārlej ogu kārtai kūkas formā un izlīdzina. Kad tas paveikts, siera kūku liek saldētavā uz dažām stundām. Pēc tam pārliek ledusskapī.

    Kūku pirms pasniegšanas izņem no ledusskapja. Sagatavo kūkas statīvu. Uz tā uzliek kūkas formu otrādi. Uzmanīgi noņem formas riņķa daļu. Tad noņem formas pamatni un noloba cepampapīru. Virs cepumu kārtas uzziež ogu masu un visu pārkaisa ar cukura zelta lodītēm vai zvaigznītēm.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form