Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Medaina un ļoti salda vīģu plātsmaize ar kraukšķīgu kārtainās mīklas pamatni. Svaigajām vīģēm ļauj sasūkties ar medus karameli – tad tās būs mīkstas un sīrupainas.
90Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 10
100 gsviests100 gmedus2 ĒKcitronu sula šķipsnajūras sāls svaigas vīģes375 gkārtainā mīkla grieķu jogurts

Sagatavošana

1

Sviestu un medu liek nelielā katliņā un izkausē uz vidējas uguns. Ļauj masai burbuļot 4–5 minūtes, līdz tā sāk karamelizēties. Pēc tam tajā uzmanīgi iemaisa citronu sulu un pievieno sāli. Katliņu noņem no plīts.

2

Sagatavo kūkas formu – to ieklāj ar cepampapīru un ietauko. Kūkas pamatnē lej pagatavoto medus karameli. Virsū visā formas pamatnē izkārto gareniski uz pusēm pārgrieztas vīģes (ar griezuma pusi uz leju). Ļauj vīģēm nostāvēties 15 minūtes.

3

Tikmēr uzkarsē krāsni līdz 200°C. Kārtaino mīklu atlaidina un izrullē. Izgriež apmēram 2,5 cm lielāku apli, kā kūkas forma.

4

Kārtaino mīklu uzklāj virs vīģēm kūkas formā. Plātsmaizi liek krāsnī un cep apmēram 30 minūtes, līdz mīkla ir zeltaini brūna un kraukšķīga.

5

Kad plātsmaize gatava, to atdzesē 20 minūtes. Pēc tam virs formas uzliek lielāku deserta šķīvi un apgāž formu otrādi, lai plātsmaize izkristu no formas.

Gatavo plātsmaizi pasniedz ar grieķu jogurtu. Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!