Kārtainās mīklas tarte ar vīģēm
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
10 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
23 cm lielai kūkas formai:
100 g
šķipsna

Medaina un ļoti salda vīģu plātsmaize ar kraukšķīgu kārtainās mīklas pamatni. Svaigajām vīģēm ļauj sasūkties ar medus karameli – tad tās būs mīkstas un sīrupainas.

Sviestu un medu liek nelielā katliņā un izkausē uz vidējas uguns. Ļauj masai burbuļot 4–5 minūtes, līdz tā sāk karamelizēties. Pēc tam tajā uzmanīgi iemaisa citronu sulu un pievieno sāli. Katliņu noņem no plīts.

Sagatavo kūkas formu – to ieklāj ar cepampapīru un ietauko. Kūkas pamatnē lej pagatavoto medus karameli. Virsū visā formas pamatnē izkārto gareniski uz pusēm pārgrieztas vīģes (ar griezuma pusi uz leju). Ļauj vīģēm nostāvēties 15 minūtes.

Tikmēr uzkarsē krāsni līdz 200°C. Kārtaino mīklu atlaidina un izrullē. Izgriež apmēram 2,5 cm lielāku apli, kā kūkas forma.

Kārtaino mīklu uzklāj virs vīģēm kūkas formā. Plātsmaizi liek krāsnī un cep apmēram 30 minūtes, līdz mīkla ir zeltaini brūna un kraukšķīga.

Kad plātsmaize gatava, to atdzesē 20 minūtes. Pēc tam virs formas uzliek lielāku deserta šķīvi un apgāž formu otrādi, lai plātsmaize izkristu no formas.

Gatavo plātsmaizi pasniedz ar grieķu jogurtu. Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form