Kārtainās mīklas tarte ar vīģēm
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
5.0000 1
10 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
23 cm lielai kūkas formai:
100 g
100 g sviests
sviests
100 g
100 g medus
medus
2 ĒK
2 ĒK citronu sula
citronu sula
šķipsna
šķipsna jūras sāls
jūras sāls
10-12
10-12 svaigas vīģes
svaigas vīģes
375 g
375 g kārtainā mīkla
kārtainā mīkla
 
grieķu jogurts
grieķu jogurts
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ziemassvētku receptes
  • Plātsmaizes
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Medaina un ļoti salda vīģu plātsmaize ar kraukšķīgu kārtainās mīklas pamatni. Svaigajām vīģēm ļauj sasūkties ar medus karameli – tad tās būs mīkstas un sīrupainas.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sviestu un medu liek nelielā katliņā un izkausē uz vidējas uguns. Ļauj masai burbuļot 4–5 minūtes, līdz tā sāk karamelizēties. Pēc tam tajā uzmanīgi iemaisa citronu sulu un pievieno sāli. Katliņu noņem no plīts.

    Sagatavo kūkas formu – to ieklāj ar cepampapīru un ietauko. Kūkas pamatnē lej pagatavoto medus karameli. Virsū visā formas pamatnē izkārto gareniski uz pusēm pārgrieztas vīģes (ar griezuma pusi uz leju). Ļauj vīģēm nostāvēties 15 minūtes.

    Tikmēr uzkarsē krāsni līdz 200°C. Kārtaino mīklu atlaidina un izrullē. Izgriež apmēram 2,5 cm lielāku apli, kā kūkas forma.

    Kārtaino mīklu uzklāj virs vīģēm kūkas formā. Plātsmaizi liek krāsnī un cep apmēram 30 minūtes, līdz mīkla ir zeltaini brūna un kraukšķīga.

    Kad plātsmaize gatava, to atdzesē 20 minūtes. Pēc tam virs formas uzliek lielāku deserta šķīvi un apgāž formu otrādi, lai plātsmaize izkristu no formas.

    Gatavo plātsmaizi pasniedz ar grieķu jogurtu. Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form