Foto: DELFI
Aprikožu ievārījums ar citronskābi būs piemērots gan krekeriem, gan smērēšanai uz maizes, kā arī lieliska piedeva pankūkām.

;:recepte::

Aprikozes izvēlas, kas ir nedaudz negatavas, bez krituma pazīmēm un bez bojājumiem. Rūpīgi nomazgā, izņem kauliņus, lai pēc iespējas mazāk sabojātu aprikozi.

Aprikozi ar zobu basktāmajiem kociņiem vairākas reizes sadursta, tad iemērc verdošā ūdenī uz 1-2 sekundēm un ātri iemērc aukstā ūdenī.

Ogas pārlej ar cukuru sīrupu, vāra ar 2 piegājieniem (uzvāra, pavāra, atdzesē, tad atkal liek vārīties, šoreiz līdz gatavībai). Lai izvairītos no ogu sacukurošanās, pievieno ievārījumam citronskābi, īsi pirms vārīšanās beigām.

50Minūtes
5Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 kgaprikozes1.4 kgcukurs2 glāzescukurs2 glāzesūdens3 gcitronskābe

Sagatavošana

Iesūtīja: Ieva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!