Aprikožu ievārījums
Foto: Shutterstock
Loading...
Sastāvdaļas
1.5 glāzes

Aprikožu pusīšu ievārījums būs lieliska piedeva, ko lietot ar krekeriem, pankūkām un baltmaizes.

Lai pagatavotu šo ievārījumu ietiecams ņemt lielas aprikozes, kuras viegli pārplēst uz pusēm un izņemt kauliņu.

Aprikozes pārgriezt vai pārplēst uz pusēm, izņemt kauliņu. No ūdens un cukura uzvārīt sīrupu, verdošā sīrupā ielikt aprikožu pusītes, uzvārīt un vārīt 2-3 minūtes, pēc tam atstāt aukstā vietā uz nakti.
Aromātam var pielikt 3-4 kodoliņus, kuru izņem pārlaužot kauliņus.

Nākošajā dienā ievārījumu vāra līdz gatavībai, tas ir noputo un vāra, līdz uz tases uzliets ievārījms sarecē. Tad izlej pa burkām un aizvāko.

Iesūtīja: Ieva

Source

Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form