Foto: Shutterstock
Aprikožu pusīšu ievārījums būs lieliska piedeva, ko lietot ar krekeriem, pankūkām un baltmaizes.
3Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 kgaprikozes1 kgcukurs1.5 glāzesūdens

Sagatavošana

1

Lai pagatavotu šo ievārījumu ietiecams ņemt lielas aprikozes, kuras viegli pārplēst uz pusēm un izņemt kauliņu.

2

Aprikozes pārgriezt vai pārplēst uz pusēm, izņemt kauliņu. No ūdens un cukura uzvārīt sīrupu, verdošā sīrupā ielikt aprikožu pusītes, uzvārīt un vārīt 2-3 minūtes, pēc tam atstāt aukstā vietā uz nakti.
Aromātam var pielikt 3-4 kodoliņus, kuru izņem pārlaužot kauliņus.

3

Nākošajā dienā ievārījumu vāra līdz gatavībai, tas ir noputo un vāra, līdz uz tases uzliets ievārījms sarecē. Tad izlej pa burkām un aizvāko.

Iesūtīja: Ieva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!