Aprikozu - šampanieša torte
Foto: Shutterstock
5.0000 1
16 porcijas 
Sarežģītība: grūti
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
50 g
50 g sviests
sviests
5 gab.
5 gab. olas
olas
 
sāls
sāls
175 g
175 g cukurs
cukurs
2 gab.
2 gab. paciņas vaniļas cukurs
paciņas vaniļas cukurs
50 g
50 g milti
milti
50 g
50 g kartupeļu milti
kartupeļu milti
1.10 TK
1.10 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
850 g
850 g konservētas aprikozes
konservētas aprikozes
9 gab.
9 gab. želatīna lapiņas
želatīna lapiņas
200 ml
200 ml sausais šampanietis
sausais šampanietis
650 g
650 g saldais krējums
saldais krējums
75 g
75 g baltā šokolāde
baltā šokolāde
1 gab.
1 gab. paciņa putukrējuma stindzinātājs
paciņa putukrējuma stindzinātājs
50 g
50 g balti bezē cepumiņi
balti bezē cepumiņi
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Kāzu ēdienkarte
  • Kristību ēdienkarte
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Īpaši krāšņa un garda aprikozu - šampanieša torte.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Izklāt ar cepamo papīru 26 cm diametra cepamo veidni.

    Sviestu izkausē. Atdala 3 olām baltumus no dzeltenumiem. 3 olu baltumus, 2 ĒK auksta ūdens un šķipsnu sāls sakuļ stingrās putās, putojot pievieno 75 g cukura un 1 paciņu vaniļas cukura. 3 olu baltumus pa vienam iemaisa masā.

    Iesijā un iemaisa miltus, cieti un cepamo pulveri. Iecilā izkausēto sviestu. Mīklu lej ietaukotā veidnē un cep līdz 200*C uzkarsētā cepeškrāsnī 20 minūtes. Tad atdzesē.

    Nokāš aprikozes. Iemērc želatīnu (birstošo es ņēmu uz aci
    noteikti vairāk par vienu paciņu bija).

    Biskvītu sagriež 2 plāksnēs. Apliek ap apakšējo daļu atkal tortes gredzenu, uz apakšējās plāksnes liek 3/4 no visām aprikozēm.

    Atdala 2 olām baltumus no dzeltenumiem, baltumus liek ledusskapī.
    Saputo 2 olu dzeltenumus un 100 g cukura, lēni iemaisa šampanieti.

    Izkausē želatīnu ūdens peldē, iejauc tajā dažas ēdamkarotes krēma, tad šo maisījumu sajauc ar pārējo krēmu. Noliek ledusskapī uz 5 minūtēm, kamēr sāk želēt.

    Atsevišķi saputo 400 g krējuma un 2 olu baltumus. Abus iecilā krēmā. Pārsmērē pār aprikozēm, uzliek otru biskvīta plāksni. Liek ledusskapī vismaz uz 5 stundām.

    Balto šokolādi izkausē ūdens peldē, izsmērē uz kādas gludas virsmas (es parasti smērēju uz cepamās plāts apakšās), pagaida, kamēr izkalst, tad ar lāpstiņu vai kādu citu "špaktelīgu" rīku ļoti vienkārši var sataisīt šokolādes skaidiņas.

    Saputo 250 g salda krējuma, iesijā vaniļas cukuru un krējuma stindzinātāju. Pārsmērē torti, virsū liek šokolādes skaidiņas, bezē gabaliņus un aprikozes.

    Iesūtīja: Babs

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form