Aprikozu - šampanieša torte
Foto: Shutterstock
5.0000 1
16 porcijas 
Sarežģītība: grūti
Pasniegt atdzesētu

Īpaši krāšņa un garda aprikozu - šampanieša torte.

Izklāt ar cepamo papīru 26 cm diametra cepamo veidni.

Sviestu izkausē. Atdala 3 olām baltumus no dzeltenumiem. 3 olu baltumus, 2 ĒK auksta ūdens un šķipsnu sāls sakuļ stingrās putās, putojot pievieno 75 g cukura un 1 paciņu vaniļas cukura. 3 olu baltumus pa vienam iemaisa masā.

Iesijā un iemaisa miltus, cieti un cepamo pulveri. Iecilā izkausēto sviestu. Mīklu lej ietaukotā veidnē un cep līdz 200*C uzkarsētā cepeškrāsnī 20 minūtes. Tad atdzesē.

Nokāš aprikozes. Iemērc želatīnu (birstošo es ņēmu uz aci
noteikti vairāk par vienu paciņu bija).

Biskvītu sagriež 2 plāksnēs. Apliek ap apakšējo daļu atkal tortes gredzenu, uz apakšējās plāksnes liek 3/4 no visām aprikozēm.

Atdala 2 olām baltumus no dzeltenumiem, baltumus liek ledusskapī.
Saputo 2 olu dzeltenumus un 100 g cukura, lēni iemaisa šampanieti.

Izkausē želatīnu ūdens peldē, iejauc tajā dažas ēdamkarotes krēma, tad šo maisījumu sajauc ar pārējo krēmu. Noliek ledusskapī uz 5 minūtēm, kamēr sāk želēt.

Atsevišķi saputo 400 g krējuma un 2 olu baltumus. Abus iecilā krēmā. Pārsmērē pār aprikozēm, uzliek otru biskvīta plāksni. Liek ledusskapī vismaz uz 5 stundām.

Balto šokolādi izkausē ūdens peldē, izsmērē uz kādas gludas virsmas (es parasti smērēju uz cepamās plāts apakšās), pagaida, kamēr izkalst, tad ar lāpstiņu vai kādu citu "špaktelīgu" rīku ļoti vienkārši var sataisīt šokolādes skaidiņas.

Saputo 250 g salda krējuma, iesijā vaniļas cukuru un krējuma stindzinātāju. Pārsmērē torti, virsū liek šokolādes skaidiņas, bezē gabaliņus un aprikozes.

Iesūtīja: Babs

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form