Aprikožu un apelsīnu kūka Ziemassvētkiem
Foto: Vida Press

Klasiska un tik garda Ziemassvētku kūka, ka pat ilgās gaidīšanas laiks līdz kūkas baudīšanai nespēj atturēt no tās pagatavošanas. Lieliskās garšas dēļ kūkai ir vairākas papildinājumu variācijas, ar dažādiem pārklājumiem un saldām dekorācijām, taču šī ir visu recepšu pamats, bez kura neiztikt tradicionālās Ziemassvētku augļu kūkas pagatavošanā.

Sakarsē krāsni 150 grādus karstu.

Ar miksera palīdzību saputo sviestu un cukuru, līdz masa kļuvusi gaiša. Tad pievieno vienu olu un nedaudz miltus, iejauc masā un turpini pievienot pa vienai olai un nedaudz miltiem, līdz visas četras olas ir izmantotas. Pievieno atlikušos miltus, sāli, apelsīna miziņas, garšvielas un 4 ēdamkarotes apelsīna liķieri, un viendabīgi iemaisi mīklas masā.

Pievieno masai žāvētos augļus, aprikozes un ķiršus, un ar karotes palīdzību viendabīgi visu sajauc. Izklāj mīklu kūkas veidnē un ar mitras rokas palīdzību viendabīgi izsmērē to pa veidni.

Ievieto kūkas veidni cepeškrāsns vidējā nodalījumā un cep 3 līdz 3,5 stundas, līdz, pieskaroties kūkai, tā nepielīp pie pirkstiem. Ja kūka pārāk strauji sāk apbrūnēt, noklāj kūkas virsmu ar cepamā papīra kārtu vai foliju – tā neļaus kūkas virspusei pārāk ātri izcepties.

Kad kūka ir izcepusies, noliec to atdzesēties uz 10-15 minūtēm. Tad apslaki kūkas virskārtu ar atlikušo apelsīna liķieri un ļauj kūkai pilnībā atdzist.

Kad kūka ir atdzisusi, tā noteikti nav gatava dekorēšanai, jo kūkas īstā garšas būtība atklāsies tad, ja ietīsi to cepamajā papīrā vai folijā un noglabāsi vēsā vietā no 1-3 mēnešiem.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form