Foto: Shutterstock
Vēja kūkas ar banānu krēmu un pūdercukura 'sniega' kārtiņu - gardums, kas ir katras darbošanās minūtes vērts.
70Minūtes
14Sastāvdaļas
grūti

Sastāvdaļas

1 glāzeūdens60 gsviests200 gmilti4 gab.olas sāls BANĀNU KRĒMS:4 gab.banāni125 gsaldais krējums1 ĒKcitronu sula1 gab.paciņa vaniļas cukurs MĒRCE:150 gogas (svaigas vai saldētas)30 gliķieris cukurs

Sagatavošana

1

Gatavošana: Izmanto koka karoti!

2

Katliņā sajauc ūdeni, sviestu, sāli un uzvāra. Miltus izsijā, saber verdošajā šķidrumā un, nepārtraukti maisot karsē, līdz veidojas gluda mīklas masa, kas nelīp pie trauka malām un pie koka karotes. Katliņa dibenā paliks tikai balta, plāna kārtiņa.
Mīklu ieliek bļodā un ļauj nedaudz atdzist. Pa vienai pieputo olas var to darīt ar roku vai ar mikseri.

3

Cepeškrāsni uzsilda līdz 230 grādu temperatūrai. Cepešpannā ieklāj cepamo papīru. Konditorejas maisiņā iepilda mīklu un izspiež to uz pannas atbilstoši tam kādas kūkas formas vēlaties-aplīšus, kliņģera formas, aplīšus ar caurumu vidū utt. Mīklu var likt arī ar karoti - kā pankūciņas, tad gatavā kūka būs plakanāka vai ar kalniņu.

4

Cepeškrāsni zemākajā plauktā liek pannu ar pusglāzi ūdens (lai veidotos tvaiki), tad plauktu augstāk novieto pannu ar kūkām un ātri aiztaisa durtiņas. Ūdens tvaiki palīdz mīklai būt mīkstai un nesakalst. Cep 15 - 20 minūtes.

5

Pirmās 12 min krāsns durtiņas nevirini, lai kūkas nesaplaktu!
Gatavās kūkas noņem no pannas, padzesē un vēl siltas pārgriež gareniski pildīšanai vai apakšā ar nazi izveido caurumiņu, pa kuru pildīt pildījumu.

6

Lai pildītu ar banānu krēmu vēja kūkas vajag apaļas bez tukša vidiņa un horizontāli pārgriezt uz pusēm.

7

Banānu krēms:
2 banānus sagriež šķēlītēs, apsmidzina ar citronu sulu, patur un saliek uz kūkas apakšējas da|as. Ar mikseri vai blenderi saputo atlikušos banānus un saldo krējumu, tam pievienojot cukuru un vanilīna cukuru, tad sajauc ar banānu masu. Gatavo pildījuma masu uzliek uz kūkas pamatnes izklātajām banānu šķēlītēm, tad uzliek kūciņas virsmu.

8

Mērce: ogas saspaida, sajauc ar liķieri, tad izberž caur sietu. Mērci ielej deserta šķivi un tajā liek kūkas. Rotā ar banānu šķēlītēm.

Iesūtīja: no cāļa konferences, pirmavots nav norādīts

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!