Interesants deserts kādai īpašai svētku reizei. Recepti 2.Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saieta ietvaros sagatavojis Spīķeru restorāna Dārzs garšu meistars Andris Taal.

11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 ĒKmeža aveņu medus320 gkazas siers12 avenes150 gKellogs pārslas200 geļļa3 ĒKmeža aveņu medus50 mlolīveļļa50 mlLielvārdes Gaišais alus saldējums piparmētras sezonas ogas

Sagatavošana

1

1 ēdamkaroti meža aveņu medus sajauc ar 320 g kazas sieru, sadala 12 aptuveni vienādos gabaliņos. Jāuzmanās lai nekūst, jo tad būs grūti satīt bumbiņās. Siera masai izveido bedrīti, ieliek aveni un aizklāj ar sieru, veidojot apaļu bumbiņu.

2

Sasmalcina 150 g Kellogs pārslas, kurās apviļā sagatavotās siera bumbiņas, līdz tās ir pilnīgi aplipušas ar pārslām.
Uzkarsē friterī 200 g eļļu 150°C - 160°C temperatūrā cep sagatavotās bumbiņas, līdz tās ir zeltaini brūnas.

3

Mērcei sajauc 3 ēdamkarotes meža aveņu medus ar 50 ml olīveļļu un 50 ml "Lielvārdes Gaišais" alu, maisa, līdz masa ir viendabīga.

4

Ēdienu pasniedz, uzklājot vispirms uz šķīvja mērci, tad izkārto siera un 3 saldējuma (vēlams - vaniļas, var būt arī citas pēc gaumes) bumbiņas. Dekorē ar sezonāli pieejamām ogām, piparmētru lapām, pārkaisa ar pūdercukuru.

Par Daugmales Jāņa bišu medus saietu

Pagājušā gada augustā notika 1. Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saiets, kurā piedalījās 12 populāri un iemīļoti Rīgas restorānu šefpavāri, gatavojot ēdienus ar dažādu medu piedevām. Šogad 2. Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saiets uzņēmis vērienīgākus apgriezienus un pulcē 27 populārus Latvijas restorānu šefpavārus. Saiets notiks trijās kārtās 13.,20. un 27. oktobrī, katra no tām veltīta citam medus veidam - meža aveņu, griķu un viršu. Ik kārtā piedalīsies deviņi šefpavāri, kuriem dots uzdevums - ēdiena gatavošanā jāiekļauj ne tikai medus, bet arī "Lielvārdes" alus. Iepazīstinām ar saieta pirmo kārtu, kurā pavāri gatavo ēdienus ar meža aveņu medu un "Lielvārdes" alu.

Projekts sadarbībā ar:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!