Ar avenēm pildītas kazas siera bumbiņas, pasniegtas ar saldējumu un medus-alus mērci
Foto: Michael Mintskovsky
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1 ĒK
1 ĒK meža aveņu medus
meža aveņu medus
320 g
320 g kazas siers
kazas siers
12
12 avenes
avenes
150 g
150 g Kellogs pārslas
Kellogs pārslas
200 g
200 g eļļa
eļļa
Mērcei:
3 ĒK
3 ĒK meža aveņu medus
meža aveņu medus
50 ml
50 ml olīveļļa
olīveļļa
50 ml
50 ml Lielvārdes Gaišais alus
Lielvārdes Gaišais alus
Pasniegšanai:
 
saldējums
saldējums
 
piparmētras
piparmētras
 
sezonas ogas
sezonas ogas
  • Citi saldēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Interesants deserts kādai īpašai svētku reizei. Recepti 2.Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saieta ietvaros sagatavojis Spīķeru restorāna Dārzs garšu meistars Andris Taal.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    1 ēdamkaroti meža aveņu medus sajauc ar 320 g kazas sieru, sadala 12 aptuveni vienādos gabaliņos. Jāuzmanās lai nekūst, jo tad būs grūti satīt bumbiņās. Siera masai izveido bedrīti, ieliek aveni un aizklāj ar sieru, veidojot apaļu bumbiņu.

    Sasmalcina 150 g Kellogs pārslas, kurās apviļā sagatavotās siera bumbiņas, līdz tās ir pilnīgi aplipušas ar pārslām.
    Uzkarsē friterī 200 g eļļu 150°C - 160°C temperatūrā cep sagatavotās bumbiņas, līdz tās ir zeltaini brūnas.

    Mērcei sajauc 3 ēdamkarotes meža aveņu medus ar 50 ml olīveļļu un 50 ml "Lielvārdes Gaišais" alu, maisa, līdz masa ir viendabīga.

    Ēdienu pasniedz, uzklājot vispirms uz šķīvja mērci, tad izkārto siera un 3 saldējuma (vēlams - vaniļas, var būt arī citas pēc gaumes) bumbiņas. Dekorē ar sezonāli pieejamām ogām, piparmētru lapām, pārkaisa ar pūdercukuru.

    Par Daugmales Jāņa bišu medus saietu

    Pagājušā gada augustā notika 1. Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saiets, kurā piedalījās 12 populāri un iemīļoti Rīgas restorānu šefpavāri, gatavojot ēdienus ar dažādu medu piedevām. Šogad 2. Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saiets uzņēmis vērienīgākus apgriezienus un pulcē 27 populārus Latvijas restorānu šefpavārus. Saiets notiks trijās kārtās 13.,20. un 27. oktobrī, katra no tām veltīta citam medus veidam - meža aveņu, griķu un viršu. Ik kārtā piedalīsies deviņi šefpavāri, kuriem dots uzdevums - ēdiena gatavošanā jāiekļauj ne tikai medus, bet arī "Lielvārdes" alus. Iepazīstinām ar saieta pirmo kārtu, kurā pavāri gatavo ēdienus ar meža aveņu medu un "Lielvārdes" alu.

    Projekts sadarbībā ar:

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form