Ar dārzeņiem un kvinoju pildīti pipari
Foto: Privātais arhīvs
4.0000 3
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
7
7 zaļie pipari
zaļie pipari
2
2 sīpoli
sīpoli
1
1 burkāns
burkāns
1
1 kabacis
kabacis
5
5 ķiploka daiviņas (var droši vairāk, ja grib jiftīgāk)
ķiploka daiviņas (var droši vairāk, ja grib jiftīgāk)
 
nedaudz diļļu un bazilika
nedaudz diļļu un bazilika
150 g
150 g siers (es ņēmu Jaunpils Zelta, bet noteikti derēs jebkurš cits)
siers (es ņēmu Jaunpils Zelta, bet noteikti derēs jebkurš cits)
150 g
150 g kvinoja
kvinoja
200 ml
200 ml baltvīns
baltvīns
 
nedaudz olīveļļas
nedaudz olīveļļas
pēc garšas
pēc garšas sāls, garšvielas
sāls, garšvielas
  • Dārzeņu ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Iedvesmojoties no Peipusa ezera Sīpolu ceļa konkursa, radīju savu oriģinālrecepti pildītajiem pipariem. Veģetāru, bet ne vegānu (izņemiet sieru un būs). Maiga, bet atkarībā no garšvielām var būt arī pikanta. Sīpoli – cik sirds kāro vai cik mājās ir. Ar šādu ievadu Sīpolu ceļa konkursam piesakās Liene.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Notīra dārzeņus, sasmalcina sīpolus, kabaci, dilles, sarīvē burkānu.

    Ķiplokus izspiež caur ķiploku spiedi.

    Sarīvē sieru.

    Liek dārzeņus cepties/sautēties uz pannas ar nelielu devu eļļas. Kādas 10-15 min – līdz paliek zeltaini un smaržīgi.

    "Izņem iekšas" no pipariem (es tās ārā nemetu, bet paglabāju saldētavā dārzeņu buljonam).

    Paralēli pagatavo kvinoju (sekojiet lietošanas instrukcijai uz paciņas).

    Samaisa sacepto dārzeņu masu ar kvinoju un sarīvēto sieru.

    Sapilda piparos.

    Iesmērē piparus ar eļļu, saliek traukā un liek cepeškrāsnī. Piešauj klāt baltvīnu.

    Cep 180 grādos ~50 minūtes (līdz pipari gandrīz mīksti).

    Ļauj vēl nedaudz pastāvēt cepeškrāsnī, lai nomierinās, tad – voila – gatavs! Labu apetīti!

    Šī recepte piedalās konkursā, kura galvenā balva ir ceļojums divām personām uz Peipusa reģionu Igaunijā, kurā viens no apskates objektiem ir arī slavenais Sīpolu ceļš.

    Vai arī tavā virtuvē sīpols ir neatņemama ēdiena sastāvdaļa? Pagatavo līdz 7. augustam savu mīļāko ēdienu, kurā sīpols ir viena no galvenajām sastāvdaļām, nofotografē gala rezultātu, pieraksti recepti un pagatavošanas gaitu un sūti uz receptes@delfi.lv (ar norādi "Sīpolu ceļa konkurss"). Uzvarētāju noskaidrosim 16. augustā.

    Ar konkursa noteikumiem iepazīsties šeit.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form