Sastāvdaļas
Sagatavošana
Paprikas nomazgā, izgriež astītes ar visu serdi, ja paliek sēklas, iztīra arī tās.
Rīsus liek vārīt.
Nomizo un smalki sagriež sīpolu, burkānus sagriež pusripiņās, un apcep eļļā.
Rīsus nokāš un sajauc ar malto gaļu, mazliet maltiem pipariem, sāli (cik - tas gaumes jautājums), olu (var pielikt rīvētu parmas sieru, tāpat var pievienot majonēzi), garšvielas - timiānu, kalnumētru (parmezāns, majonēze un pārējās garšvielas nav tik svarīgas, katrreiz var taisīt savādāk - un arī garšos savādāk).
Maisījumu sapilda tukšajās paprikas pākstīs, un saliek lielā katlā, ja nesalien, liek divos, ieteicams stateniski ar pildījuma caurumu uz augšu.
Ja paprikas mazākas, un gaļas maisījums paliek pāri - uzcepiet teftelīšus:)
Katlā pievieno lauru lapas, melnos piparus, tomātu mērci, un ceptos burkānus ar sīpoliem(šeit var likt arī asos piparus - ja patīk ass).
Tur lejam ūdeni tik daudz, lai paprikas būtu maksimāli ūdenī, bet nevajadzētu, lai tās pilnībā būtu zem ūdens.
Pievienojam sāli - atkal - pēc garšas. Un vāram.
Iesūtīja: Eduards