Ar gaļu pildīta paprika un zupa
Foto: Shutterstock
5.0000 1
8 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Ar gaļu pildīta paprika un zupa. Pildītos piparus pasniedz karstu kā pamatēdienu pievienojot buljonu, kurā tās vārījušās - var ar krējumu, majonēzi. Kāpēc zupa? Pieredze rāda, ka buljons vienmēr paliek pāri. Tas jāizmanto lietderīgi - nākamajā dienā sagriežam kartupeļus, pieliekam pupiņas, vēl vienu nelielu smalki sagrieztu burkānu un vāram. Beigās īpašai garšai pievieno sagrieztus, sviestā apceptus šampinjonus.

Paprikas nomazgā, izgriež astītes ar visu serdi, ja paliek sēklas, iztīra arī tās.

Rīsus liek vārīt.

Nomizo un smalki sagriež sīpolu, burkānus sagriež pusripiņās, un apcep eļļā.

Rīsus nokāš un sajauc ar malto gaļu, mazliet maltiem pipariem, sāli (cik - tas gaumes jautājums), olu (var pielikt rīvētu parmas sieru, tāpat var pievienot majonēzi), garšvielas - timiānu, kalnumētru (parmezāns, majonēze un pārējās garšvielas nav tik svarīgas, katrreiz var taisīt savādāk - un arī garšos savādāk).

Maisījumu sapilda tukšajās paprikas pākstīs, un saliek lielā katlā, ja nesalien, liek divos, ieteicams stateniski ar pildījuma caurumu uz augšu.

Ja paprikas mazākas, un gaļas maisījums paliek pāri - uzcepiet teftelīšus:)

Katlā pievieno lauru lapas, melnos piparus, tomātu mērci, un ceptos burkānus ar sīpoliem(šeit var likt arī asos piparus - ja patīk ass).

Tur lejam ūdeni tik daudz, lai paprikas būtu maksimāli ūdenī, bet nevajadzētu, lai tās pilnībā būtu zem ūdens.

Pievienojam sāli - atkal - pēc garšas. Un vāram.

Iesūtīja: Eduards

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form