Ar gulašu pildīta biezā kartupeļu pankūka ungāru gaumē
Foto: Shutterstock
4.0000 1
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
 
eļļa cepšanai
eļļa cepšanai
 
skābs krējums pasniegšanai
skābs krējums pasniegšanai
 
lociņi pasniegšanai
lociņi pasniegšanai
PANKŪKAI
600 g
600 g kartupeļi
kartupeļi
 
sāls un malti melnie pipari pēc garšas
sāls un malti melnie pipari pēc garšas
1
1 neliels sīpols
neliels sīpols
1/4 tase
1/4 tase milti
milti
1
1 ola
ola
PILDĪJUMAM
600 g
600 g liesa liellopa gaļa
liesa liellopa gaļa
2
2 paprikas
paprikas
2
2 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
1/2
1/2 sīpols
sīpols
1
1 lauru lapa
lauru lapa
5
5 smaržīgie pipari
smaržīgie pipari
1 ĒK
1 ĒK paprikas pulveris
paprikas pulveris
1/4 tase
1/4 tase milti
milti
1/4 tase
1/4 tase tomātu pasta
tomātu pasta
1 tase
1 tase buljons
buljons
1/2 tase
1/2 tase sauss baltvīns
sauss baltvīns
  • Gaļas ēdieni
  • Kartupeļu ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Ungāru nacionālā virtuve
  • Ungāri daudzu iecienītās kartupeļu pankūkas ir iecēluši jaunā līmenī, pankūku izcepot krietnas pannas izmērā un pasniedzot pildītu ar sātīgu gulaša mērci. Kurš gan spētu atteikties no šāda garšu baudījuma?

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gatavo pildījumu, nomizo un sakapā sīpolu un ķiplokus. Paprikai izņem sēklotni, sagriež papriku gabaliņos.

    Gaļu sagriež vienāda lieluma kubiņos, liek bļodā, pievieno miltus un apmaisa, līdz visi gabaliņi ir pārklāti ar miltiem.

    Pannā uzkarsē eļļu, liek cepties ķiplokus, aptuveni pēc minūtes pievieno sīpolus un turpina cept, līdz sīpoli ir kļuvuši caurspīdīgi. Tad sīpolus un ķiplokus ar putu smeļamo karoti pārceļ uz sautējamo katlu, bet pannā palikušajā eļļā ber papriku, pievieno sāli un cep 5-7 minūtes.

    Papriku pārceļ katlā pie sīpoliem, pannā ber miltos apviļātos gaļas kubiņus, pievieno paprikas pulveri, izlīdzina kubiņus uz pannas vienā kārtā. Ja nepieciešams, pievieno vēl eļļu, lai gaļa čurkstētu, un, ik pa laikam apmaisot, cep, līdz gabaliņi no visām pusēm ir zeltaini apbrūnējuši.

    Pannas saturu ber katlā, pievieno vīnu, buljonu, lauru lapu, smaržīgos piparus un zem vāka uz nelielas liesmas sautē aptuveni 30 minūtes. Tad pievieno un iemaisa tomātu pastu, sautē vēl 30 minūtes. Pagaršo, pievieno sāli, piparus un nogriež liesmu.

    Gatavo pankūku. Kartupeļus un sīpolu nomizo un sablendē virtuves kombainā viendabīgā masā vai sarīvē uz smalkās rīves putriņā. Pievieno sāli, piparus, miltus, olu un sablendē vai samaisa visu viendabīgā masā.

    Pannā uzkarsē eļļu, lej pannā sagatavoto kartupeļu masu, izlīdzina. Kad pankūka no vienas puses apcepusies, apgriež to un apcep arī no otras puses. Labāk izvēlēties mazāka diametra pannu, jo tad pankūka būs vieglāk apgriežama.

    Gatavo pankūku liek uz šķīvja, virsū lej krietnu kausiņu gulaša, pāri pankūku pārloka uz pusēm, pārkaisa ar kapātiem zaļumiem.

    Pasniedz ar skābu krējumu.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form