Ar ķirbi, plūmēm un sieru pildīta pasta garšaugu sviesta mērcītē
Foto: Privātais arhīvs
0 0
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
Pastai:
 
sviests
sviests
 
kviešu milti
kviešu milti
 
kukurūzas milti
kukurūzas milti
 
olas
olas
 
olīveļļa
olīveļļa
 
sāls
sāls
Pildījumam:
 
dzeltenais ķirbis
dzeltenais ķirbis
 
žāvētas plūmes
žāvētas plūmes
 
cietais siers 'Džiugas'
cietais siers 'Džiugas'
 
muskatrieksts
muskatrieksts
 
sāls
sāls
Mērcei:
 
sviests
sviests
 
svaiga salvija
svaiga salvija
 
svaigs timiāns
svaigs timiāns
 
cietais siers 'Džiugas'
cietais siers 'Džiugas'
 
sāls
sāls
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Itāļu nacionālā virtuve
  • Makaronu ēdieni
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Piesakoties "Džiugas" siera ēdienu meistarklasei restorānā "Aqua Luna", "Tasty.lv" lasītājs Renzo Zucchiatti iesaka interesantu recepti - paša gatavotu pastu, kas pildīta ar dzelteno ķirbi, žāvētām plūmēm un cieto sieru un aizdarīta ar garšaugu sviesta mērcīti. Receptes autors šo ēdienu nosaucis par "Vecmāmiņas cepurītēm" un norāda, ka visu gatavojis no Latvijas produktiem.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Vispirms gatavo mīklu pastai: traukā sajauc miltus, olas, sāli un eļļu. Masu mīca ar rokām tik ilgi, līdz tā kļūst viendabīgi gluda.

    Mīklu saveļ bumbā un atstāj apmēram vienu stundu vēsumā.

    Gatavo pildījumu: nomizo ķirbi un sagriež kubiņos.

    Ķirbi liek cepeškrāsnī un cep 180 grādos. Kad tas ir mīksti izcepies, sablendē biezenī.

    Žāvētās plūmes sagriež sīkos gabaliņos, 12 mēnešus gatavinātu "Džiugas" sieru smalki sarīvē.

    Ņem mīklu un izrullē 1 mm plānumā. Ar apaļu formiņu izspiež mīklas riņķīšus.

    Sablendēto ķirbi samaisa ar sieru un plūmēm, pierīvē muskatriekstu un visu samaisa.

    Pildījumu ar tējkaroti liek mīklas aplīšos. Šai mīklas formiņai liek virsū otru mīklas gabaliņu un salipina kopā.

    Vidēji lielā katliņā lej ūdeni, pievieno nedaudz sāli un vāra. Kad ūdens sāk burbuļot, tajā liek "vecmāmiņas cepurītes" un vāra 1-2 minūtes. Svarīgi katlā nelikt pārāk daudz, ne vairāk par 10.

    Gatavo mērci: nelielā katliņā izkausē sviestu, kurā liek salvijas lapas un timiānu. Nedaudz pakarsē un izslēdz plīti.

    Gatavās "cepurītes" pa vienai izņem no katliņa un kārto uz šķīvja. Pārlej ar garšaugu sviesta mērci un uzrīvē 24 mēnešus gatavinātu "Džiugas" sieru. Pasniegt siltu!

    Šī ir konkursa recepte.  Gardēžu portāls "Tasty.lv" sadarbībā ar leģendāro sieru "Džiugas" un restorānu "Aqua Luna" aicina pieteikties bezmaksas ēdienu gatavošanas meistarklasei pie šefpavāra Ginta Aizupieša!

    Meistarklases nodarbība notiks otrdien, 8. aprīlī plkst 9.00 restorānā "Aqua Luna" Andrejostas ielā 4, Rīgā. Pieteikšanās meistarklasei - līdz trešdienai, 2.aprīlim. Sūti pieteikumu uz e-pastu receptes@delfi.lv, norādot "Siera meistarklasei". Pieteikumā norādi savu vārdu, uzvārdu, kontaktinformāciju, kā arī sava ēdiena vai uzkodu recepti (ar foto), kurā tiek vai var tikt izmantots cietais siers "Džiugas".

    Uz bezmaksas meistarklasi pie šefpavāra Ginta Aizupieša tiks uzaicināti 3 labāko (gardāko, interesantāko un citādi netradicionālāko) recepšu autori. Meistarklases laikā tiks gatavoti gardi ēdieni ar labāko sezonālo produktu izlasi un protams - siers, siers, siers!

    Lasīt vairāk par pieteikšanos meistarklasei.

    Projekts sadarbībā ar: 



    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form