Ar kuskusu pildītas portobello sēnes
Foto: DELFI
0 0
3 porcijas 
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
3
3 portobello sēnes
portobello sēnes
50 g
50 g kuskuss
kuskuss
50 g
50 g saulē kaltēti tomāti
saulē kaltēti tomāti
50 g
50 g olīvas
olīvas
50 g
50 g Čedaras siers
Čedaras siers
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas Vidusjūras garšaugi
Vidusjūras garšaugi
 
rukola pasniegšanai
rukola pasniegšanai
1 ĒK
1 ĒK citronu sula
citronu sula
2 ĒK
2 ĒK olīveļļa
olīveļļa
naža gals
naža gals sinepes
sinepes
1 TK
1 TK medus
medus
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Dārzeņu un sēņu uzkodas
  • Sēņu ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Lielā izmēra dēļ portobello sēnes ir kā radītas tam, lai tās pildītu ar dažādiem labumiem un tad saceptu cepeškrāsnī. Sanāks sātīga un pavisam citādāka maltīte.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sēnes notīra, ja nepieciešams, ar smalku birstīti vai papīra salveti, bet labāk neskalo, citādi tā izcepsies pārāk slapja.

    Pēc ražotāja norādījumiem uzbriedina kuskusu. Tas sanāks sulīgāks un irdenāks, ja papildus ūdenim pievienosi arī tējkaroti eļļas. Pievieno sāli un garšvielas, iemaisa.

    Sēnēm nedaudz izgrebj vidiņus (visērtāk to izdarīt ar ēdamkaroti), nogriež kātiņus, lai ir kur likt pildījumu. Izgrebtās sēnes daļas neizmet, bet sagriež smalkos gabaliņos un saglabā pildījumam.

    Uzbriedināto kuskusu sajauc ar smalkos gabaliņos sagrieztiem saulē kaltētiem tomātiem, olīvām un sēnēm.

    Ar kuskusu pildītas portobello sēnes
    Foto: DELFI

    Sēnes liek cepamajā formā – kēksa, kūkas vai kādā citā. Sēņu vidū liek pildījumu un pārkaisa ar rīvētu sieru.

    Cep grila režīmā 200 grādos aptuveni 20 minūtes, līdz siers pakusis un kļuvis viegli brūns.

    Sajauc mērces sastāvdaļas – eļļu, citronu sulu, medu, sinepes, sāli un ar dakšiņu sakuļ. Mērci pārlej rukolai, viegli apmaisa un pasniedz ar pildīto sēni.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form