Foto: DELFI
Lielā izmēra dēļ portobello sēnes ir kā radītas tam, lai tās pildītu ar dažādiem labumiem un tad saceptu cepeškrāsnī. Sanāks sātīga un pavisam citādāka maltīte.
30Minūtes
13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 3
3 portobello sēnes50 gkuskuss50 gsaulē kaltēti tomāti50 golīvas50 gČedaras siers pēc garšassāls pēc garšasVidusjūras garšaugi rukola pasniegšanai1 ĒKcitronu sula2 ĒKolīveļļa naža galssinepes1 TKmedus šķipsnasāls

Sagatavošana

1

Sēnes notīra, ja nepieciešams, ar smalku birstīti vai papīra salveti, bet labāk neskalo, citādi tā izcepsies pārāk slapja.

2

Pēc ražotāja norādījumiem uzbriedina kuskusu. Tas sanāks sulīgāks un irdenāks, ja papildus ūdenim pievienosi arī tējkaroti eļļas. Pievieno sāli un garšvielas, iemaisa.

3

Sēnēm nedaudz izgrebj vidiņus (visērtāk to izdarīt ar ēdamkaroti), nogriež kātiņus, lai ir kur likt pildījumu. Izgrebtās sēnes daļas neizmet, bet sagriež smalkos gabaliņos un saglabā pildījumam.

4

Uzbriedināto kuskusu sajauc ar smalkos gabaliņos sagrieztiem saulē kaltētiem tomātiem, olīvām un sēnēm.

Foto: DELFI
5

Sēnes liek cepamajā formā – kēksa, kūkas vai kādā citā. Sēņu vidū liek pildījumu un pārkaisa ar rīvētu sieru.

6

Cep grila režīmā 200 grādos aptuveni 20 minūtes, līdz siers pakusis un kļuvis viegli brūns.

7

Sajauc mērces sastāvdaļas – eļļu, citronu sulu, medu, sinepes, sāli un ar dakšiņu sakuļ. Mērci pārlej rukolai, viegli apmaisa un pasniedz ar pildīto sēni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!