
Šogad izpaliek gan spoku nakts ballīte ar draugiem, gan saldumu vākšana, taču, svētku noskaņu var radīt arī mājās. Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar "Elvi" piedāvā recepti spokainām vakariņām.
Nogriež paprikām nogriež augšu (tā būs cepurīte), izņem sēklas un ar asa naža galu izgriež nelielus caurumiņus, kas veidos acis, degunu un muti.
Izvāra spageti.
Pagatavo mērci - smalki sakapā sīpolus un ķiplokus, apcep tos uz pannas olīveļļā, kamēr dārzeņi kļūst zeltaini. Pievieno tiem tomātu pastu, oregano un vēl nedaudz apcep. Pielej kokosriekstu pienu, sāli un piparus un apmaisa.
Kad spageti ir gatavi, ieliek tos mērcē un samaisa, lai makaroni ir pārklāti ar mērci no visām pusēm.
Piepilda paprikas ar spageti "smadzenēm", uzliek cepurītes un pasniedz.
Pildītās paprikas var uz 12-15 minūtēm ielikt cepeškrāsnī – var gadīties, ka tās nedaudz zaudēs formu, bet būs karstas un vēl garšīgākas.