Foto: DELFI
Mazliet neierastāks veids, kā cepeškrāsnī pagatavot kabaču ar malto gaļu pildītas kabaču ripas – pievienojot tām konservētus ananasus, picas garšvielu un, ja vēlies, arī sieru.
45Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

3 palieli kabači pēc garšaskonservēti ananasi pēc garšasčili pārslas700 gmaltā gaļa4 ķiploka daiviņas0.5 gab.sīpols pēc garšassāls pēc garšasmalti pipari1 burkāns1 seleriju kāts pēc garšasoregano

Sagatavošana

1

Kabačus sagriež aptuveni 3 cm biezās ripās, ar nazi izgriež vidiņus, atstājot aptuveni 1 cm biezas malas, un izkārto uz cepamās plāts.

2

Padoms: kabaču mīkstumus neizmet, bet izmanto pankūku vai plācenīšu pagatavošanai.

3

Krāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.

4

Gatavo pildījumu. Sīpolu, burkānu un ķiplokus nomizo. Sīpolu un seleriju kātu smalki sakapā, burkānu un ķiplokus sarīvē uz rīves smalkās skaidiņās, visu pievieno gaļai. Pievieno arī sāli, piparus, oregano (var izmantot arī picas garšvielu) un samīca, līdz masa ir viendabīga.

5

Liek pildījumu kabaču riņķīšos, piepildot tos līdz malām. Uz katras kabača ripas uzliek pāris ananasa gabaliņus un liek krāsnī cepties uz 25 minūtēm. Tad uzgriež grila režīmu un turpina cept vēl pāris minūtes, lai iegūtu skaisti brūnu garoziņu.

6

Padoms: ja vēlas, šajā brīdī var pārkaisīt kabaču ripas ar rīvētu sieru.

7

Kad kabaču ripas ir gatavas, tās pārkaisa ar čili pārslām un pasniedz ar vēsu skābo krējumu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!