Ar malto gaļu un ananasiem pildītas kabaču ripiņas
Foto: DELFI
5.0000 1
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas

Mazliet neierastāks veids, kā cepeškrāsnī pagatavot kabaču ar malto gaļu pildītas kabaču ripas – pievienojot tām konservētus ananasus, picas garšvielu un, ja vēlies, arī sieru.

Kabačus sagriež aptuveni 3 cm biezās ripās, ar nazi izgriež vidiņus, atstājot aptuveni 1 cm biezas malas, un izkārto uz cepamās plāts.

Padoms: kabaču mīkstumus neizmet, bet izmanto pankūku vai plācenīšu pagatavošanai.

Krāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.

Gatavo pildījumu. Sīpolu, burkānu un ķiplokus nomizo. Sīpolu un seleriju kātu smalki sakapā, burkānu un ķiplokus sarīvē uz rīves smalkās skaidiņās, visu pievieno gaļai. Pievieno arī sāli, piparus, oregano (var izmantot arī picas garšvielu) un samīca, līdz masa ir viendabīga.

Liek pildījumu kabaču riņķīšos, piepildot tos līdz malām. Uz katras kabača ripas uzliek pāris ananasa gabaliņus un liek krāsnī cepties uz 25 minūtēm. Tad uzgriež grila režīmu un turpina cept vēl pāris minūtes, lai iegūtu skaisti brūnu garoziņu.

Padoms: ja vēlas, šajā brīdī var pārkaisīt kabaču ripas ar rīvētu sieru.

Kad kabaču ripas ir gatavas, tās pārkaisa ar čili pārslām un pasniedz ar vēsu skābo krējumu.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form