Ar malto gaļu un rīsiem pildīta paprika
Foto: Shutterstock
3.9259 54
5 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Laikā, kad ienākas jaunā paprikas raža, grēks kaut reizi nepagatavot pildīto papriku. Pildījumam var izmantot it visu, kas garšo, - sēnes, biezpienu, citus dārzeņus, sieru. Bet visklasiskākā izvēle - maltā gaļa ar rīsiem, šo recepti piedāvājam arī jums.

Rīsus noskalo vairākos ūdeņos, liek katlā, pārlej ūdeni, pievieno garšvielas, sāli un vāra pusgatavus - aptuveni 8 - 10 minūtes.

Uzvārītos rīsus nolej sietā un atdzesē zem tekoša auksta ūdens. Notecina.

Sīpolu smalki sagriež un ātri apcep sviestā vai eļļā, cepšanai atvēlot 1-3 minūtes.

Sīpoliem notecina liekos taukus un pievieno maltai gaļai.

Papriku nomazgā. Uzmanīgi nogriež cepurītes un iztīra sēklotni.

Maltai gaļai pievieno sīpolus, garšvielas (maltus melnos piparus, maltu koriandru, dilles un pētersīļus, hmeli - suneli vai jebko citu - pēc pašu ieskatiem), sāli, izspiestu ķiploka daiviņu.

Pievieno rīsus. Masu ar rokām samīca, bet viegli, lai nesamīcītu un nesalauztu rīsus.

Ar tējkaroti gaļu pilda piparos, ņem vērā, pildījumam jābūt samērā blīvam.

Un nu seko divas izvēles, kā gatavot. Viens variants - kārtot piparus karstumizturīgā cepamtraukā, pielejot trauka dibenā nedaudz ūdeni, un likt iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos, pēc aptuveni stundas pildītā paprika būs gatava.

Otrs variants - sautēt katliņā.

Piparus liek katliņā, uzliek piparu cepurītes un pielej siltu ūdeni - tik daudz, lai līmenis būtu līdz puspipariem. Ūdenim pievieno sāli pēc garšas.

Katliņam uzliek vāku un sautē uz vidējas liesmas. Kad ūdens uzvārījies un sāk burbuļot, liesmu samazina un sautē aptuveni 45 minūtes.

Gatavību var noteikt pārbaudot pildījumu, ja gaļa un rīsi gatavi, tad var ņemt nost un pasniegt.

Karstu papriku var pasniegt ar skābu krējumu, kartupeļiem un dārzeņiem.

Iesūtīja: Lora

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form