Foto: DELFI
Ticam tam, ka brokastis Parīzē ar tikko svaigi ceptiem kruasāniem ir laime pilnībā. Bet kāds ir ātrākais ceļš uz Parīzi? Lūk, 20 minūšu laikā vari noķert aiz astes Parīzes garšu – tase melnas kafijas un kruasāns. Voilà! Piedāvājam vienkāršāko un reizē slinkāko uzkodu recepti.
20Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

kruasānu maizītes prošuto krēmsiers pesto tomāts rukola

Sagatavošana

1

Neticami kraukšķīgais un sātīgais sviesta kārtainās mīklas gardums kruasāns, par kuru varam no sirds pateikties franču konditoriem, ir viena no sarežģītākajām bulciņām, ko pagatavot. Taču tas nenozīmē, ka kruasānus izcept mājās ir neiespējami. Liekam roku uz sirds, sakot, ka pašu cepti kruasāni ir bezgala garšīgāki. Klikšķinot šeit, varēsi atrast recepti pašgatavotiem kruasāniem.

2

Tiesa – neviena saldētā kārtainā mīkla neatspēkos paša gatavoto, bet, ko darīt gadījumos, ja pie durvīm jau klauvē viesi un vienīgais, kas saldētavā stāv, ir kruasānu maizītes (jā, man tā patiesi ir gadījies!)?

3

Tad atliek ielikt sasaldētās kruasānu maizītes cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī uz 190 grādiem 12-15 minūtes.

4

Tikmēr pagatavo pildījumu: sajauc krēmsieru ar pesto (nav īsti noteiktas proporcijas, proti, ja esi pesto cienītājs, tad liec tā, lai tas ņemtu virsroku, savukārt, ja vēlies krēmīgāku un pesto tikai kā mazu garšas elementu, – mazāk).

5

Kad kruasāni krāsnī ir uzpūtušies un kļuvuši zeltaini brūni, cel tos ārā, pārgiez viducīti, bet ne līdz galam, lai maizīte vēl aizvien turētos kopā.

6

Smērē kruasānu maizītes pamatnes ar krēmsiera un pesto smēriņu, virsū kārtojot prošuto, tomātu un rukolu.

Kruasāni gatavi! Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!