Ar rupjmaizes 'ķieģelīti' iebiezināta biešu aukstā zupa
Foto: DELFI
1.2500 4
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu

Ja tev ierasts, ēdot biešu auksto zupu, piekost klāt rupjmaizes "ķieģelīša" šķēli, tad tev noteikti jāizmēģina šī recepte, jo ar skābenās maizītes drupačām iebiezināta aukstā zupiņa garšo tiešām lieliski.

Lociņus un dilles sasmalcina, liek katlā. Pievieno sāli, mārrutkus un ar koka stampiņu sastampā zaļumus, līdz no tiem sāk izdalīties sula – šādi apstrādāti zaļumi būs daudz aromātiskāki.

Maizes šķēlēm nogriež garoziņas. Maizi sadrupina, ber katlā. Pievieno 1/2 krūzīti ūdens, maizi sastampā, līdz tā izšķīdusi un sajaukusies ar zaļumu masu.

Katla saturam pievieno nelielos kubiņos sagrieztus gurķus un redīsus, rīvētas bietes, rīvētas olas, citronu sulu, kefīru un visu samaisa.

Tad pievieno tik daudz ūdens, lai zupa būtu tev tīkamākajā konsistencē. Pagaršo un, ja nepieciešams, pievieno vēl sāli, citronu sulu un mārrutkus.

Lai labi garšo!

Comment Form