Foto: Shutterstock
Launagam vai pusdienām - gardās kartupeļu pankūkas, pildītas ar sēnēm.
60Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
1.2 kgkartupeļi2 ĒKmilti4 ĒKskābs krējums0.5 glāzebuljons eļļa sāls PILDĪJUMAM:30 gkaltētas sēnes (vēlams bekas)80 gsviests2 gab.sīpoli

Sagatavošana

1

Kartupeļus nomizo, sarīvē uz smalkas rīves. Pievieno miltus, sāli un sajauc.

2

Sēnes iemērc uz 2 stundām aukstā ūdenī. Sēnes novāra, nolej sietā, nomazgā, smalki sagriež un apcep.

3

Sviestu uz pannas izkausē, apcep sagrieztus sīpolus, pievieno apceptās sēnes un samaisa, lai masa sulīgāka pievieno nedaudz sēņu novārījumu.

4

Uz pannas lej eļļu un kad uzkarsusi uzliek 1 karoti kartupeļu mīklas, tad uzliek sēņu masu un pa virsu atkal kartupeļu mīklu un virsu nolīdzina. Pankūkas cep no abām pusēm.

5

Tad liek cepamā traukā, pārlej ar krējumu un liek cepeškrāsnī cepties, līdz pankūkas gatavas.

Iesūtīja: Elitiņa

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!