Ar sēnēm un papriku pildīti teļa gaļas rullīši
Foto: Shutterstock
4.0000 2
3 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
120 g
120 g šampinjoni
šampinjoni
600 g
600 g teļa krūtiņa
teļa krūtiņa
 
svaigs baziliks
svaigs baziliks
 
svaigs majorāns
svaigs majorāns
 
svaigi pētersīļi
svaigi pētersīļi
2
2 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
 
sāls
sāls
1
1 paprika
paprika
 
malti melnie pipari
malti melnie pipari
3 ĒK
3 ĒK sviests
sviests
180 ml
180 ml baltvīns
baltvīns
300 ml
300 ml gaļas buljons
gaļas buljons
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Lieldienu receptes
  • Mārtiņdienas cienasts
  • Mātes dienas ēdieni
  • Romantiskas vakariņas
  • Ziemassvētku receptes
  • Gaļas ēdieni
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Pildīta teļa krūtiņa ar šampinjonu šķēlītēm un baltvīna mērci.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Šampinjonus notīra, lielākos sagriež plānās šķēlītēs, pārējos-sakapā. Krūtiņu noskalo aukstā ūdenī, sagriež plānās šķēlēs, izklapē tās ar gaļas āmura plakano pusi un izklāj uz dēlīša.

    Zaļumus noskalo, nosusina, noplūc lapiņas un sīki sakapā. Ķiplokus nomizo un saspaida. Papriku sagriež gabaliņos.

    Pannā sakarsē sviestu 1ĒK un apcep sēnes, ķiplokus, papriku un zaļumus. Pildījumu izklāj uz gaļas šķēlēm un pārkaisa ar sāli un pipariem.

    Gaļu, sākot no šaurākā gala, saritina un pārsien ar diegu. No ārpuses viegli ierīvē ar sāli un pipariem.

    Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 grādiem.

    Pannā sakarsē sviestu 2ĒK un no visām pusēm apcep gaļas rullīšus, liek karstumizturīgā traukā. Pielej vīnu, ievieto cepeškrāsnī un sautē apmēram pusstundu.

    Trauku izņem no krāsns. Rullīšus izceļ, novieto siltumā, pārklājot ar foliju. Baltvīna mērci izkāš, lej nelielā katliņā un uz nelielas liesmas uz plīts vāra, līdz šķidrums ir krietni iztvaikojis un mērce sabiezējusi.

    Rullīšiem noņem diegus. Sagriež rullīšus gabaliņos un pasniedz ar dārzeņu salātiem vai kartupeļu biezputru, pārlejot ar gardo mērci.

    Lai labi garšo!

    Iesūtīja: Vineta

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form