Foto: Privātais arhīvs
Brīvdienu pusdienām - vistas fileja, kas pildīta ar sieru un ietīta cauraugušas cūkgaļas šķēlītē. Pasniedz to ar šampinjonu mērci un ceptām kartupeļu šķēlītēm, iesaka receptes autore Sintija Bīriņa.
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

vistas fileja siers žāvēta cūkgaļa garšvielas kartupeļi MĒRCEI: šampinjoni sviests milti piens garšvielas eļļa

Sagatavošana

1

Plakanisti nogriež vistas filejai šķēli, to caur pārtikas plēvi izklapē ar gaļas āmuriņu, pārkaisa ar garšvielām - mana iecienītā ir "Santa Maria" gaļas kopējā garšviela, uzlieku nedaudz majonēzi un sarīvētu sieru.

2

Ietinu pildījumu filejā, tad filejas rullīti ietinu cauraugušas žāvētas cūkgaļas šķēlē, ieduru zobu bakstāmo kociņu, lai viss labi turas kopā, lieku uz pannas, uz kuras izkausēts nedaudz sviests un rapšu vai olīveļļa un cepu gatavu.

3

Šampinjonus notīru, sagriežu šķēlēs, ātri apcepu uz pannas sviestā kopā ar sakapātiem sīpoliem. Tad gatavoju mērci - uzberu nedaudz miltus, kad tie apcepušies un kļuvuši zeltaini, uzleju nedaudz pienu... maisu, lai nebūtu miltu kunkulīši. Kad sāk vārīties, pieleju vēl nedaudz piena, pievienoju garšvielas.

4

Kartupeļus notīru, nomazgāju, nosusinu, uz speciālas rīves sarīvēju "restītēs" un uz pannas eļļā, kurai nedaudz pievienots sviests, cepu zeltaini brūnas - gatavas. Uz salvetes var nosusināt lieko eļļu pirms pasniegšanas.

5

Kārtoju visu uz šķīvja un labu apetīti!

Projekts sadarbībā ar:



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!