Foto: Shutterstock
Ļoti gardi un vienkārši pagatavojami ar sieru pildīti baklažāni.
50Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
2 gab.baklažāni150 gsiers (labāk trekns)2 gab.olas gsviests gab.ķiploka daiviņas sāls

Sagatavošana

1

Baklažāniem nogriež kauslapas, pārgriež šķērsām uz pusēm un ar tējkaroti izņem sēklotni.

2

Baklažānus uz 5 minūtēm iemērc verdošā, viegli sālītā ūdenī un tad nokāš sietā.

3

Olas novāra cietas, atdzesēt, smalki sagriezt vai sarīvēt. Sieru sarīvē. Ķiplokus izspiež un saberž ar šķipsnu sāls, līdz atdalās sula.

4

Sviestu izkausē, nedaudz atdzesē un sajauc ar olām, sieru, ķiplokiem.

5

Atdzisušos baklažānus pilda ar sagatavo masu, liek dziļā cepešpannā, kura ieziesta ar sviestu un cep, līdz gatavi.

Iesūtīja: Ieva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!