Foto: Privātais arhīvs
Ideju, kā vakariņās pārsteigt vīra kungu, pagatavojot ar sieru pildītus šampinjonus ar cūkgaļas kotletītēm un pienā vārītu seleriju biezeni, iesaka Sintija Bīriņa.
60Minūtes
15Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Lieli šampinjoni sviests cietais siers 'Džiugas' pēc garšasGaršvielas CŪKGAĻAS KOTLETĪTĒM: Malta cūkgaļa gaļas kopējā garšviela cietais siers 'Džiugas' maize sīpoli milti SELERIJU BIEZENIM: Piens Selerijas sakne pēc garšasGaršvielas

Sagatavošana

1

Lieliem šampinjoniem izlaužu kātiņus (protams, vispirms tos notīru), pildu ar nedaudz sviestu un sarīvētu vai salauzītu siera. Pārkaisu nedaudz garšvielas, uzspraužu kātiņu un cepu cepeškrāsnī līdz tie gatavi - vien tik ilgi kamēr siers sakusis un kļuvis zeltains. Cits variants - sēnes sakārtoju "Zepter" katlā un gatavoju 5-7 minūtes.

2

Gatavo seleriju biezeni - ieleju katliņā pienu, kurā lieku iepriekš notīrītas selerijas saknes šķēlītes. Vāru, līdz šķēlītes mīkstas, tad tās sablendēju viendabīgā masā. Garšvielas pēc izvēles. Man patīk šī maigā garša.

3

Kotletītēm - maltai cūkgaļai pievienoju gaļas kopējo garšvielu, sarīvētu cieto sieru, 1 olu, nedaudz izmērcētas maizes, sakapātus sīpolus, samīcu, veidoju bumbiņas, kuras apvārtu miltos un cepu gatavas pannā ar nedaudz sviesta un eļļu.

Kad viss gatavs, kārtoju uz šķīvja un... labu apetīti, vīra kungs, pēc darba dienas!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!