Foto: Publicitātes foto
“Es dievinu ķirbjus, dievinu to dažādību un iespējas no tiem pagatavot visu, ko vien vēlies. Šajā receptē jāņem tāds ķirbis, lai, to sadalot divās daļās, ar vienu daļu pietiek vienam cilvēkam. Jāatceras, ka ķirbis būs piepildīts, līdz ar to būs sātīgi. Pagatavojams tagad, kad ir baravikas vai gailenes, bet visu ziemu to var gatavot ar saldētām sēnēm,” atklāj garšu eksperte un "Rimi" gardēde Signe Meirāne.
60Minūtes
16Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

2 nelieli ķirbji eļļa cepšanai baravikas vai 1/2 paka "Selection by Rimi" sēņu maisījums (atlaidināts)2 sasmalcinātas ķiploka daiviņas0.25 TKmalti melnie pipari1 šķipsnasāls PILDĪJUMAM:230 gkonservētas baltās pupiņas200 grikota90 grīvēts cietais siers30 mlbazilika eļļa1 saujabaziliks1 saujakapāti pētersīļi3 ķiploka daivas pēc garšassāls pēc garšasmalti melnie pipari

Sagatavošana

1

Ķirbjus pārgriež uz pusēm, izņem sēklas.

2

Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. Cepamajā pannā liek ķirbjus ar griezuma vietu uz augšu, nedaudz iegriež mīkstumā, neiegriežot mizā, un cep krāsnī 30 minūtes, līdz ķibji gatavi.

3

Pannā sakarsē eļļu un, kad tā karsta, pievieno sēnes ar pārējām sastāvdaļām. Cep uz lielas liesmas, līdz viss šķidrums iztvaikojis un sēnes sacepušās.

4

Pildījumam bļodā samaisa pupiņas, rikotu, cieto sieru, eļļu, baziliku, pētersīļus, caur spiedi izspiestus ķiplokus, sāli, piparus. Kad sēnes gatavas, pievieno tās un samaisa ar pārējām sastāvdaļām.

5

Izņem no krāsns ķirbjus, tad ļoti uzmanīgi, nesabakstot mizu, izgreb pusi no katra ķirbja, pievieno mīkstumu pildījumam, samaisa un visu pilda ķirbjos. Liek krāsnī uz 25‒30 minūtēm, līdz tie kļuvuši zeltaini un gatavi. Ņem ārā un pasniedz karstus.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!