Ar sieru, sēnēm un pupiņām pildīti ķirbji
Foto: Publicitātes foto
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
2
2 nelieli ķirbji
nelieli ķirbji
 
eļļa cepšanai
eļļa cepšanai
 
baravikas vai 1/2 paka "Selection by Rimi" sēņu maisījums (atlaidināts)
baravikas vai 1/2 paka "Selection by Rimi" sēņu maisījums (atlaidināts)
2
2 sasmalcinātas ķiploka daiviņas
sasmalcinātas ķiploka daiviņas
1/4 TK
1/4 TK malti melnie pipari
malti melnie pipari
1 šķipsna
1 šķipsna sāls
sāls
Pildījumam
230 g
230 g konservētas baltās pupiņas
konservētas baltās pupiņas
200 g
200 g rikota
rikota
90 g
90 g rīvēts cietais siers
rīvēts cietais siers
30 ml
30 ml bazilika eļļa
bazilika eļļa
1 sauja
1 sauja baziliks
baziliks
1 sauja
1 sauja kapāti pētersīļi
kapāti pētersīļi
3
3 ķiploka daivas
ķiploka daivas
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas malti melnie pipari
malti melnie pipari
  • Dārzeņu ēdieni
  • Dārzeņu sacepumi
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • “Es dievinu ķirbjus, dievinu to dažādību un iespējas no tiem pagatavot visu, ko vien vēlies. Šajā receptē jāņem tāds ķirbis, lai, to sadalot divās daļās, ar vienu daļu pietiek vienam cilvēkam. Jāatceras, ka ķirbis būs piepildīts, līdz ar to būs sātīgi. Pagatavojams tagad, kad ir baravikas vai gailenes, bet visu ziemu to var gatavot ar saldētām sēnēm,” atklāj garšu eksperte un "Rimi" gardēde Signe Meirāne.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Ķirbjus pārgriež uz pusēm, izņem sēklas.

    Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. Cepamajā pannā liek ķirbjus ar griezuma vietu uz augšu, nedaudz iegriež mīkstumā, neiegriežot mizā, un cep krāsnī 30 minūtes, līdz ķibji gatavi.

    Pannā sakarsē eļļu un, kad tā karsta, pievieno sēnes ar pārējām sastāvdaļām. Cep uz lielas liesmas, līdz viss šķidrums iztvaikojis un sēnes sacepušās.

    Pildījumam bļodā samaisa pupiņas, rikotu, cieto sieru, eļļu, baziliku, pētersīļus, caur spiedi izspiestus ķiplokus, sāli, piparus. Kad sēnes gatavas, pievieno tās un samaisa ar pārējām sastāvdaļām.

    Izņem no krāsns ķirbjus, tad ļoti uzmanīgi, nesabakstot mizu, izgreb pusi no katra ķirbja, pievieno mīkstumu pildījumam, samaisa un visu pilda ķirbjos. Liek krāsnī uz 25‒30 minūtēm, līdz tie kļuvuši zeltaini un gatavi. Ņem ārā un pasniedz karstus.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form