Foto: Shutterstock
Skaista aukstā galda rota – pildīti tomāti ar šķiņķi.
90Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 5
4 gab.tomāti1 gab.sīpols1 ĒKsviests200 gliess kūpināts šķiņķis1 ĒKsasmalcināts baziliks3 ĒKbaltvīns3 ĒKgaļas buljons1 ĒKželatīns150 gsaldais krējums

Sagatavošana

1

Tomātus nomazgā, nogriež vāciņus un ar karoti izņem mīkstumu, apgāž, lai iztek šķidrums.

2

Pildījumam sasmalcina sīpolu, apcep to sviestā un ar sasmalcinātu šķiņķi sakuļ viendabīgā masā.

3

Buljonā iemaisa izkausētu želatīnu, sasmalcinātu baziliku, vīnu un iecilā saputotu krējumu.

4

Tomātiem aptin apkārt foliju un pilda šķiņķa masu ar kaudzīti.

5

Liek uz stundu ledusskapī.

6

Pirms pasniegšanas noņem foliju un uzliek tomātam nogriezto vāciņu.

Iesūtīja: Lineta

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!