Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Gards saldētās sulas saldējums tikai no četrām sastāvdaļām – arbūza, melones, laima sulas un svaigi spiestas ābolu sulas. No tā visa sanāks gardi saldējumi, kuri uz kociņa gozēsies oranži rozā toņos, bet garšos vēl labāk, jo tam nebūs nekādu lieku sastāvdaļu.
120Minūtes
4Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
500 garbūzs300 gmelone1 laima sula100 mlābolu sula

Sagatavošana

1

Arbūza mīkstumu sagriež gabaliņos. Gabaliņus pēc tam liek virtuves kombainā vai blenderī, un sasmalcina vienmērīgā masā.

2

Sablendēto arbūza sulu lej astoņās saldējuma formiņās, vienmērīgi sadalot masas daudzumu starp tām. Pēc tam formiņas liek saldētavā un saldē aptuveni stundu.

3

Izmazgā blendera trauku un liek tajā melones gabaliņus, kurai pievienota laima sula un ābolu sula. Sastāvdaļas sablendē, līdz iegūta biezeņa konsistence.

4

Iegūto masu izkāš caur sietu, ar karoti izspiežot lielākos melones gabaliņus, un pēc tam lej klāt tajās pašās formiņās, kur gandrīz sasalis saldējuma arbūza slānis.

5

Formiņās ieliek saldējuma kociņu un liek saldētavā sasalt.
Saldēšanas procesā, ja pāri palikusi arbūza sula, to var pieliet klāt, lai aizpildītu visu formiņu.

6

Kad saldējumi gatavi, pirms pasniegšanas to formiņas 10-20 sekundes patur karstā ūdenī, lai saldējums viegli iznāktu laukā.

Labu apetīti!

Tasty.lv padoms: ja mājās nav speciālo saldējuma formu, saldējuma pagatavošanai var izmantot mazās vienreiz lietojamās plastmasas glāzītes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!