Foto: Shutterstock
Ļoti skaists un grezns arbūza deserts.

Arbūzu pārgriež vienā lielākā pusē un mazākā pusē. Lielākajai daļai apakšgalā nogriež nedaudz mizas, lai stabili turas uz galda.

Ar asu nazi vienādi izrobo augšējo malu. No abām pusēm izgrebj arbūza bumbiņas un uzmanīgi izņem sēklas.

Abas puses liek ar izgrebto pusi uz leju un ļauj iztecēt liekajam šķidrumam.

Sīrups: ūdeni un cukuru uzvāra. Iemaisa vaniļas cukuru un apelsīna liķieri vai sulu.

Zemenes pārgriež uz pusēm un kopā ar arbūza bumbiņām un vīnogām pilda lielākajā arbūza pusē. Pārlej sīrupu un atdzesē.

Iesūtīja: V.A.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!