Foto: Ārija Avota

"Man tik ļoti garšo izteiktā tomātu krēmzupas garša, ka ļoti bieži saldo krējumu nepievienoju vispār," saka receptes autore Ārija Avota. "Ietaupītās kalorijas labāk izmantošu, apēdot kādu fondantu! Gatavojot to, vissvarīgākais beigās ir sabalansēt tās garšu – saldo ar cukuru, sāļo ar jūras sāli, citādi skābo ar laima sulu vai balzametiķi, ja ir vajadzība."

75Minūtes
14Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1600 gtomāti savā sulā2 gab.selerijas kāti, sakapāti1 gab.zaļā paprika, sagriezta2 gab.sīpoli, sakapāti2 gab.ķiploka daivas, izspiestas0.5 gab.čili ar visām sēklām2 ĒKtomātu pasta2 TKoregana, kaltēts1 saujasvaigs baziliks500 mldārzeņu buljons pēc garšassāls pēc garšaspipari pēc garšascukurs4 ĒKolīveļļa

Sagatavošana

1

Katlā ar biezu dibenu lej olīveļļu un uz mazas liesmas liek sautēties sakapātu sīpolu. Jāraugās, lai sīpols lēni sautējas un kļūst caurspīdīgs, nevis zeltaini brūns.

2

Pēc apmēram 10 minūtēm pievieno izspiestu ķiploku, sakapātu čili, oregano un vēl kādu brīdi pasautē.

3

Tad pievieno sagriezto seleriju un papriku un apcep, tad pievieno tomātu pastu un apcep.

4

Tad pievieno tomātus no bundžas ar visu sulu vai blanšētus, palielos gabalos sagrieztus svaigos tomātus un rupji saplēstas bazilika lapas.

5

Pievieno dārzeņu buljonu, uzvāra un uz lēnas uguns vāra 10-15 minūtes, pagaršo, pievieno sāli, cukuru un piparus.

6

Turpat katlā ar rokas blenderi sablendē. Ja vēlas, pievieno saldo krējumu, ļauj uzburbuļot un noliek atpūsties.

7

Ļauj savilkties 15 minūtes.

8

Pasniedz ar izvēlētajām piedevām no saraksta, grauzdētu bageti, čabatu vai grauzdiņiem. Ļoti labi garšo ar saplēstu mocarellas vai gorgonzolas sieru, kurš karstajā zupā nedaudz izkūst.

Lai labi garšo!

Piecus knifiņus, lai krēmzupa izdotos izcila, lasi šajā rakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!