Ārijas Avotas tomātu krēmzupa
Foto: Ārija Avota
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1600 g
1600 g tomāti savā sulā
tomāti savā sulā
2 gab.
2 gab. selerijas kāti, sakapāti
selerijas kāti, sakapāti
1 gab.
1 gab. zaļā paprika, sagriezta
zaļā paprika, sagriezta
2 gab.
2 gab. sīpoli, sakapāti
sīpoli, sakapāti
2 gab.
2 gab. ķiploka daivas, izspiestas
ķiploka daivas, izspiestas
1/2 gab.
1/2 gab. čili ar visām sēklām
čili ar visām sēklām
2 ĒK
2 ĒK tomātu pasta
tomātu pasta
2 TK
2 TK oregana, kaltēts
oregana, kaltēts
1 sauja
1 sauja svaigs baziliks
svaigs baziliks
500 ml
500 ml dārzeņu buljons
dārzeņu buljons
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas pipari
pipari
pēc garšas
pēc garšas cukurs
cukurs
4 ĒK
4 ĒK olīveļļa
olīveļļa
  • Ass un pikants ēdiens
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Biezzupas un krēmzupas
  • Pasaules Virtuve
  • "Man tik ļoti garšo izteiktā tomātu krēmzupas garša, ka ļoti bieži saldo krējumu nepievienoju vispār," saka receptes autore Ārija Avota. "Ietaupītās kalorijas labāk izmantošu, apēdot kādu fondantu! Gatavojot to, vissvarīgākais beigās ir sabalansēt tās garšu – saldo ar cukuru, sāļo ar jūras sāli, citādi skābo ar laima sulu vai balzametiķi, ja ir vajadzība."

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Katlā ar biezu dibenu lej olīveļļu un uz mazas liesmas liek sautēties sakapātu sīpolu. Jāraugās, lai sīpols lēni sautējas un kļūst caurspīdīgs, nevis zeltaini brūns.

    Pēc apmēram 10 minūtēm pievieno izspiestu ķiploku, sakapātu čili, oregano un vēl kādu brīdi pasautē.

    Tad pievieno sagriezto seleriju un papriku un apcep, tad pievieno tomātu pastu un apcep.

    Tad pievieno tomātus no bundžas ar visu sulu vai blanšētus, palielos gabalos sagrieztus svaigos tomātus un rupji saplēstas bazilika lapas.

    Pievieno dārzeņu buljonu, uzvāra un uz lēnas uguns vāra 10-15 minūtes, pagaršo, pievieno sāli, cukuru un piparus.

    Turpat katlā ar rokas blenderi sablendē. Ja vēlas, pievieno saldo krējumu, ļauj uzburbuļot un noliek atpūsties.

    Ļauj savilkties 15 minūtes.

    Pasniedz ar izvēlētajām piedevām no saraksta, grauzdētu bageti, čabatu vai grauzdiņiem. Ļoti labi garšo ar saplēstu mocarellas vai gorgonzolas sieru, kurš karstajā zupā nedaudz izkūst.

    Lai labi garšo!

    Piecus knifiņus, lai krēmzupa izdotos izcila, lasi šajā rakstā.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form