Foto: Vida Press
Lielisks papildinājums gardām pusdienām vai pēcpusdienas tējas malkošanai.
120Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
500 gsmilšu mīkla700 giesala ekstrakts300 gbaltmaizes rīvmaize1 citrons1 ola

Sagatavošana

1

Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.

2

Izrullē trīs ceturtdaļas mīklas, ieklājot to cepamajā formā, veidojot tartei nepieciešamās kārtas.

3

Pēc tam gatavo pildījumu, sajaucot iesala ekstraktu, rīvmaizi, citrona sulu un rīvēto miziņu. Iegūto masu klāj uz veidnē ieliktās mīklas.

4

Izrullē atlikušo mīklu taisnstūrī un sagriez to strēmelēs, ar ko noklāj formā ievietoto mīklu. Vietas, kur mīklas loksnes savienojas ar mīklas malām, apslaki ar nelielu daudzumu ūdens, pēc tam strēmeles noglazē ar sakultu olu.

5

Cep tarti 200 grādos aptuveni stundu, līdz tā kļūst zeltaina. Ja virskārta kļūst brūna pārāk ātri, apklāj to ar cepamo papīru.

6

Kad tarte izcepusies, atdzesē to 10 minūtes un pasniedz viegli siltu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!