Foto: Shutterstock
Aromātiskā piparmētru želeja ar āboliem un citronu sulu.

Produktu daudzums paredzēts trijām 250 ml burciņām.

960Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 kgzaļi āboli0.5 glāzecitronu sula3 glāzessvaigu piparmētru lapas cukurs zaļās pārtikas krāsa1 lūdens

Sagatavošana

1

Ābolus (labi der antonovka, kas nav īsti gatavi) sagriež palielās daivās, nemizo un serdes neizņem. Ābolus, citronu sulu, 2,5 glāzes piparmētru lapu un 1 l ūdens liek vārīties. Vāra ~10 min vai līdz āboli izšķīduši. Ar koka karoti saspaida palikušos ābolu gabaliņus.

2

Izkāš caur marli, bet nespaida, lai sula nekļūst duļķaina. Atstāj notecēties uz nakti.

3

Ieliek divus šķīvīšus saldējamā kamerā. Izmēra notecējušo sulu. Uz katru sulas glāzi pievieno 250 g cukura. Uz lēnas uguns izmaisa līdz cukurs pilnīgi izšķīdis. Uzvāra, tad liesmu samazina un sautē 20 minūtes.

4

Tad sāk pārbaudīt gatavību. Uz viena no sasaldētajiem šķīvjiem uzliek ¼ TK džema; tas ir gatavs, ja veidojas plēvīte un džems krunkojas, ja to iespiež ar pirkstu.

5

Sablendē un caur marli vai sietiņu izspiež sulu no atlikušajām piprmētrām, pievieno želejai, piepilina 2-3 pilienus krāsu (var nopirkt garšvielu veikalā “Avokado”). Labi izmaisa. Noņem no uguns un ļauj nostāvēties 5 minūtes.

6

Pilda sterilās burciņās, aizvāko un atstāj atdzist.

Iesūtīja: Vina

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!