Aromātiskais lēcu un dārzeņu sautējums
Foto: Stirna&avocado
1.0000 1
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
150 g
150 g melnās lēcas
melnās lēcas
2
2 burkāni
burkāni
2
2 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
1
1 sīpols
sīpols
1
1 liels baklažāns
liels baklažāns
1
1 liels tomāts
liels tomāts
2 saujas
2 saujas spināti
spināti
100 ml
100 ml olīveļļa
olīveļļa
 
sāls
sāls
 
zaļumi
zaļumi
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Mazkaloriju ēdieni
  • Dārzeņu ēdieni
  • Sautējumi
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Sulīgos vasaras dārzeņus un zaļumus "saprecinot" vienā pannā ar vārītām lēcām, iegūsi aromātisku, sātīgu sautējumu, kas vēderā neradīs smaguma sajūtu, bet gan sniegs enerģiju labiem darbiem. Recepti iesaka "Stirna&avocado".

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sīpolu un ķiplokus nomizo, sasmalcina. Burkānus sagrieži plānās šķēlītēs. Baklažānu sagriež kubiņos. Tomātu sagriež gabaliņos.

    Katliņā uzvāra sālsūdeni un liek tajā vārīties lēcas, līdz tās ir mīkstas ~15-20 minūtes, tad lēcas nokāš.

    Baklažāna kubiņus liek bļodā, pārber ar krietnu šķipsnu sāls un kārtīgi samaisa.

    Pannā uzkarsē olīveļļu, liek tajā sīpolus un ķiplokus, apcep, līdz sīpoli kļūst caurspīdīgi, tad pievieno burkānus un pacep visu 3 minūtes. Pievieno pannas saturam baklažānus, kam noliets liekais šķidrums, un visu kārtīgi samaisa.

    Nedaudz samazina liesmu un, ik pa brītiņam maisot, cep ~7 minūtes. Pievieno sagrieztos tomātus un visu pasautē vēl 10 minūtes. Pievieno novārītās lēcas, visu samaisa un pasautē vēl 3 minūtes. Pievieno spinātus, samaisa, noņem sautējumu no uguns un ceļ galdā, pārkaisot ar sakapātiem zaļumiem.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form