Foto: Stirna&avocado

Sulīgos vasaras dārzeņus un zaļumus "saprecinot" vienā pannā ar vārītām lēcām, iegūsi aromātisku, sātīgu sautējumu, kas vēderā neradīs smaguma sajūtu, bet gan sniegs enerģiju labiem darbiem. Recepti iesaka "Stirna&avocado".

40Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

150 gmelnās lēcas2 burkāni2 ķiploka daiviņas1 sīpols1 liels baklažāns1 liels tomāts2 saujasspināti100 mlolīveļļa sāls zaļumi

Sagatavošana

1

Sīpolu un ķiplokus nomizo, sasmalcina. Burkānus sagrieži plānās šķēlītēs. Baklažānu sagriež kubiņos. Tomātu sagriež gabaliņos.

2

Katliņā uzvāra sālsūdeni un liek tajā vārīties lēcas, līdz tās ir mīkstas ~15-20 minūtes, tad lēcas nokāš.

3

Baklažāna kubiņus liek bļodā, pārber ar krietnu šķipsnu sāls un kārtīgi samaisa.

4

Pannā uzkarsē olīveļļu, liek tajā sīpolus un ķiplokus, apcep, līdz sīpoli kļūst caurspīdīgi, tad pievieno burkānus un pacep visu 3 minūtes. Pievieno pannas saturam baklažānus, kam noliets liekais šķidrums, un visu kārtīgi samaisa.

5

Nedaudz samazina liesmu un, ik pa brītiņam maisot, cep ~7 minūtes. Pievieno sagrieztos tomātus un visu pasautē vēl 10 minūtes. Pievieno novārītās lēcas, visu samaisa un pasautē vēl 3 minūtes. Pievieno spinātus, samaisa, noņem sautējumu no uguns un ceļ galdā, pārkaisot ar sakapātiem zaļumiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!