Foto: Shutterstock
Lai arī ziemā varētu baudīt atsvaidzonošo piparmētru aromātu, atsaucot atmiņā vasaru, pagatavo gardu piparmētru liķieri, kas lieliski iederēsies dažādos kokteiļos.
4Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 ldegvīns vai spirts piparmētru buntīte350 gcukurs250 mlūdens

Sagatavošana

1

Piparmētru lapas liek stikla burkā, pārlej ar degvīnu, burku aizvāko un liek tumšā vietā uz 15 dienām, ik pēc 3-4 dienām burku sakratot. Šķidrumam jākļūst viegli zaļganam vai brūnganam – tonis būs atkarīgs no izmantoto piparmētru šķirnes.

2

Uzlējumu izkāš caur marli vai smalku sietiņu, viegli pamīcot piparmētru lapas. Tad tās izmet, jo lapas vairs nebūs nepieciešamas.

3

Katlā ber cukuru, pievieno ūdeni un maisot vāra. Kad ūdens sāk burbuļot un cukurs ir izkusis, turpina vārīt vēl 3-5 minūtes, tad atdzesē līdz istabas temperatūrai.

4
5

Atdzesētam cukura vai medus sīrupam pievieno piparmētru uzlējumu un samaisa. Pilda sterilizētās pudelēs un aizkorķē tās.

6

Liek pudeles ledusskapī un notur 30 dienas, lai liķiera garša “nobriestu”.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!