4Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
1 ldegvīns vai spirts piparmētru buntīte350 gcukurs250 mlūdens
Sagatavošana
1
Piparmētru lapas liek stikla burkā, pārlej ar degvīnu, burku aizvāko un liek tumšā vietā uz 15 dienām, ik pēc 3-4 dienām burku sakratot. Šķidrumam jākļūst viegli zaļganam vai brūnganam – tonis būs atkarīgs no izmantoto piparmētru šķirnes.
2
Uzlējumu izkāš caur marli vai smalku sietiņu, viegli pamīcot piparmētru lapas. Tad tās izmet, jo lapas vairs nebūs nepieciešamas.
3
Katlā ber cukuru, pievieno ūdeni un maisot vāra. Kad ūdens sāk burbuļot un cukurs ir izkusis, turpina vārīt vēl 3-5 minūtes, tad atdzesē līdz istabas temperatūrai.
4
5
Atdzesētam cukura vai medus sīrupam pievieno piparmētru uzlējumu un samaisa. Pilda sterilizētās pudelēs un aizkorķē tās.
6
Liek pudeles ledusskapī un notur 30 dienas, lai liķiera garša “nobriestu”.
Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit