Aromātiskais teļa gaļas sautējums ar dārzeņiem baltvīna mērcē
Foto: Shutterstock
4.3333 3
6 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
500 g
500 g teļa gaļa
teļa gaļa
200 g
200 g seleriju kāti
seleriju kāti
2
2 burkāni
burkāni
2
2 tomāti
tomāti
2
2 timiāna zariņi
timiāna zariņi
3
3 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
5
5 vidēji lieli kartupeļi
vidēji lieli kartupeļi
80 g
80 g sviests
sviests
1 ĒK
1 ĒK milti
milti
250 ml
250 ml gaļas buljons
gaļas buljons
70 ml
70 ml baltvīns
baltvīns
2
2 lauru lapas
lauru lapas
 
sāls
sāls
 
pipari
pipari
  • Ārstnieciskais uzturs
  • Gaļas ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Vienkārši pagatavojams, bet ļoti garšīgs teļa gaļas sautējums ar dārzeņiem. Šķipsna timiāna, šļuciņa sausa baltvīna, un šis vienkāršais ēdiens garšos gluži kā smalkā restorānā.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Selerijas notīra, sagriež prāvos gabalos. Burkānus notīra, sagriež garenos salmiņos. Tomātus pārgriež uz pusēm, izgriež serdītes. Timiānu nomazgā, rūpīgi nosusina. Ķiplokus nomizo.Kartupeļus rupīgi noberž,katru sagriež četrās daļās.

    Teļa gaļu sagriež prāvos gabaliņos. Katlā sakarsē 40 g sviesta un apcep gaļas gabaliņus, izņem no katla.

    Sakarsē atlikušo sviestu un apcep dārzeņus (izņemot kartupeļus), timiānu un ķiploka daiviņas. Pievieno gaļu, kartupeļus pārkaisa miltus, pielej buljonu un nedaudz sausa baltvīna, pieliek lauru lapas. Pieber sāli, piparus un sautē, līdz gaļa gatava – aptuveni pusotru stundu.

    Iesūtīja: Vineta

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form