Foto: Vida Press
Aromātisks kēkss ar intensīvu Ziemassvētku garšu.
180Minūtes
17Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

200 grozīnes200 gžāvētas aprikozes100 gžāvēti ķirši200 gžāvētas dateles2 bumbieri60 mlūdens sula no viena apelsīna250 gsviests200 gbrūnais cukurs5 olas350 gmilti2.5 TKcepamais pulveris100 gmandeles2 TKpiparkūku garšviela2 ĒKmalts ingvers1 šķipsnasāls pūdercukurs

Sagatavošana

1

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 150 grādiem, 23 cm kūkas formu izklāj ar cepampapīru.

2

Aprikozes un dateles sagriež smalkākos gabaliņos, bumbierus sarīvē. Liek visu katliņā, pievieno rozīnes, ķiršus, ūdeni un apelsīna sulu. Katliņa saturu uzvāra, kad sāk burbuļot, samazina liesmu līdz minimumam un karsē piecas minūtes.

3

Noņem augļu katliņu no plīts un pilnībā atdzesē.

4

Lielā bļodā sakuļ sviestu un cukuru. Pa vienai pievieno olas, ik reizi kārtīgi sakuļot.

5

Olu un sviesta masā iemaisa smalcinātas mandeles, atdzesētos augļus, pievieno cepamo pulveri, piparkūku garšvielas, ingveru, sāli.

6

Visu samaisa un mīklu pilda cepamtraukā. Liek cepties uz divām, divarpus stundām.

7

Gatavo kūku izņem no krāsns, pilnībā atdzesē, pārkaisa ar pūdercukuru un dekorē.

Lai labi garšo!

Foto: Vida Press
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!