Augļu kēkss
Foto: Vida Press
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu

Aromātisks kēkss ar intensīvu Ziemassvētku garšu.

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 150 grādiem, 23 cm kūkas formu izklāj ar cepampapīru.

Aprikozes un dateles sagriež smalkākos gabaliņos, bumbierus sarīvē. Liek visu katliņā, pievieno rozīnes, ķiršus, ūdeni un apelsīna sulu. Katliņa saturu uzvāra, kad sāk burbuļot, samazina liesmu līdz minimumam un karsē piecas minūtes.

Noņem augļu katliņu no plīts un pilnībā atdzesē.

Lielā bļodā sakuļ sviestu un cukuru. Pa vienai pievieno olas, ik reizi kārtīgi sakuļot.

Olu un sviesta masā iemaisa smalcinātas mandeles, atdzesētos augļus, pievieno cepamo pulveri, piparkūku garšvielas, ingveru, sāli.

Visu samaisa un mīklu pilda cepamtraukā. Liek cepties uz divām, divarpus stundām.

Gatavo kūku izņem no krāsns, pilnībā atdzesē, pārkaisa ar pūdercukuru un dekorē.

Lai labi garšo!

Aromātiskais žāvētu augļu kēkss
Foto: Vida Press

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form