Augļu kēkss
Foto: Vida Press
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
200 g
200 g rozīnes
rozīnes
200 g
200 g žāvētas aprikozes
žāvētas aprikozes
100 g
100 g žāvēti ķirši
žāvēti ķirši
200 g
200 g žāvētas dateles
žāvētas dateles
2
2 bumbieri
bumbieri
60 ml
60 ml ūdens
ūdens
 
sula no viena apelsīna
sula no viena apelsīna
250 g
250 g sviests
sviests
200 g
200 g brūnais cukurs
brūnais cukurs
5
5 olas
olas
350 g
350 g milti
milti
2,5 TK
2,5 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
100 g
100 g mandeles
mandeles
2 TK
2 TK piparkūku garšviela
piparkūku garšviela
2 ĒK
2 ĒK malts ingvers
malts ingvers
1 šķipsna
1 šķipsna sāls
sāls
 
pūdercukurs
pūdercukurs
  • Kēksi
  • Ziemassvētku receptes
  • Pasaules Virtuve
  • Aromātisks kēkss ar intensīvu Ziemassvētku garšu.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Uzkarsē cepeškrāsni līdz 150 grādiem, 23 cm kūkas formu izklāj ar cepampapīru.

    Aprikozes un dateles sagriež smalkākos gabaliņos, bumbierus sarīvē. Liek visu katliņā, pievieno rozīnes, ķiršus, ūdeni un apelsīna sulu. Katliņa saturu uzvāra, kad sāk burbuļot, samazina liesmu līdz minimumam un karsē piecas minūtes.

    Noņem augļu katliņu no plīts un pilnībā atdzesē.

    Lielā bļodā sakuļ sviestu un cukuru. Pa vienai pievieno olas, ik reizi kārtīgi sakuļot.

    Olu un sviesta masā iemaisa smalcinātas mandeles, atdzesētos augļus, pievieno cepamo pulveri, piparkūku garšvielas, ingveru, sāli.

    Visu samaisa un mīklu pilda cepamtraukā. Liek cepties uz divām, divarpus stundām.

    Gatavo kūku izņem no krāsns, pilnībā atdzesē, pārkaisa ar pūdercukuru un dekorē.

    Lai labi garšo!

    Aromātiskais žāvētu augļu kēkss
    Foto: Vida Press
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form