Aromātiskais zemeņu biezenis ziemai
Foto: Lāsma Būka
2.6667 3
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
1 kg
1 kg zemenes, notīrītas un noskalotas
zemenes, notīrītas un noskalotas
100 g
100 g cukurs
cukurs
330 g
330 g paciņa "DanSukker" marmelādes cukura
paciņa "DanSukker" marmelādes cukura
  • Ievārījumi, džemi un marmelādes
  • Pasaules Virtuve
  • "Jau vairākus gadus zemenes ziemai gatavoju tikai šādi, jo garša saglabājas izcili svaiga. Nekas labāks mūsmājās nevar būt! Ziemā biezeni izmantojam pankūkām, kūkām, desertiem vai vienkarši ziežam uz maizes," pārbaudītu zemeņu ieburkošanas recepti iesaka mūsu lasītāja Lāsma Būka.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Ogas ber katliņā, pārber ar parasto cukuru, apmaisa un atstāj sasuloties uz stundu.

    Pa to laiku sagatavo, izkarsē burkas un vāciņus.

    Zemenes sablendē viendabīgā masā un karsē 10-20 minūtes (tas atkarīgs no ogu daudzuma).

    Nevāra un pieskata, ik pa laikam apmaisot, lai nepiedeg.

    Kad sāk parādīties putas, bet biezenis vēl neburbuļo, pievieno marmelādes cukuru un silda vēl aptuveni 10 minūtes.

    Pilda biezeni sagatavotajās burkās, aizskrūvē ar vāciņiem un atdzesē.

    Uzglabā ledusskapī vai vēsā pagrabā.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form