Aromātiskais zemeņu – piparmētru ievārījums
Foto: Shutterstock
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
600 g
600 g zemenes
zemenes
1 gab.
1 gab. laims
laims
15 gab.
15 gab. piparmētru lapiņas
piparmētru lapiņas
250 g
250 g ievārījuma cukurs
ievārījuma cukurs
  • Ievārījumi, džemi un marmelādes
  • Pasaules Virtuve
  • Jaunas garšas rodas eksperimentējot. Tāda ir arī šī recepte. Ja kaut kas garšo, tad vajag tās garšas sapārot un , iespējams, ka iegūsi jaunu iemīļotu un iecienītu našķi!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Klasisko zemeņu ievārījumu pārsist, protams nav iespējams un nevajag arī! Taču eksperimentēt un burties pie zaptes katla vajag! Tas pat ir ieteicams, jo kā citādi uzzināsi, vai zemeņu un piparmētru kombo ir atkārtošanas vērts? Vārot zemeņu ievārījumus ar dažādām piedevām, vislabāk izmantot ievārījumu cukuru, jo tas prasa mazāku gatavošanas laiku un ļauj izcelties pievienotajām garšām.

    Saturs

    Laimam norīvē miziņu un izspiež sulu.

    Zemenes noskalo, atbrīvo no kauslapām, sagriež uz pusēm vai četrās daļās un liek katlā.

    Pievieno laima sulu un miziņas. Pārber ar cukuru. Uzvāra un noputo.

    Vāra vēl 5-7 minútes, tad pievieno sagrieztas vai veselas piparmētru lapas.

    Vāra vēl 1-2 minūtes, tad lej burkās, aizvāko un uzglabā vēsumā

    Izcili garšo ar pankūkām, vafelēm vai vienkārši uz grauzdiņa!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!

    Tags

    Ziemas krājumi
    0
    Ievārījuma cukurs
    0
    Laims
    0
    Zemenes
    43596551
    Ievārījumi, džemi un marmelādes
    0
    Pasniegt atdzesētu
    0
    viegli
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form