Aromātiskie kabaču salāti ziemai bez pasterizēšanas
Foto: Shutterstock
2.4545 22
Sarežģītība: vidēji
Loading...
Sastāvdaļas
3 kg
3 kg kabači
kabači
5
5 lieli burkāni
lieli burkāni
3 kg
3 kg baltā paprika (bulgāru)
baltā paprika (bulgāru)
3 kg
3 kg tomāti
tomāti
2
2 sīpoli
sīpoli
2
2 ķiploku galviņas
ķiploku galviņas
1 glāze
1 glāze eļļa
eļļa
8
8 graudu pipari
graudu pipari
8
8 smaržīgie pipari
smaržīgie pipari
4 ĒK
4 ĒK cukurs
cukurs
2 ĒK
2 ĒK sāls
sāls
200 ml
200 ml etiķis
etiķis
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Ikdienas maltītei
  • Salāti ziemai
  • Pasaules Virtuve
  • Šiem vienkāršajiem kabaču salātiem ļoti patīkamu garšas niansi piešķir baltā jeb bulgāru paprika.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Tomātus sagriež mazākos gabaliņos. Sīpolus nomizo, sagriež plānos pusgredzenos. Kabačus sagriež palielos kubiņos. Burkānus nomizo, sarīvē uz rupjās rīves. Ķiplokus nomizo un sasmalcina. Paprikai izņem sēklotni, sagriež papriku strēmelēs.

    Dziļā katlā sakarsē eļļu, liek cepties sīpolus, ik pa laikam apmaisot. Kad sīpoli kļuvuši caurspīdīgi, pievieno burkānus un sautē uz vidējas liesmas aptuveni 10 minūtes.

    Pievieno papriku, tomātus, kabačus, melnos graudu un smaržīgos piparus, sāli, cukuru un sautē aptuveni 30-40 minūtes, ik pa laikam apmaisot.

    Iemaisa etiķi, noņem katlu no plīts. Karstu masu pilda tīrās burkās, nekavējoties aizvāko tās, apgriež ar vākiem uz leju, sasedz un atdzesē.

    Uzglabā pagrabā, pieliekamajā vai ledusskapī.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form