90Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
3 kgkabači5 lieli burkāni3 kgbaltā paprika (bulgāru)3 kgtomāti2 sīpoli2 ķiploku galviņas1 glāzeeļļa8 graudu pipari8 smaržīgie pipari4 ĒKcukurs2 ĒKsāls200 mletiķis
Sagatavošana
1
Tomātus sagriež mazākos gabaliņos. Sīpolus nomizo, sagriež plānos pusgredzenos. Kabačus sagriež palielos kubiņos. Burkānus nomizo, sarīvē uz rupjās rīves. Ķiplokus nomizo un sasmalcina. Paprikai izņem sēklotni, sagriež papriku strēmelēs.
2
Dziļā katlā sakarsē eļļu, liek cepties sīpolus, ik pa laikam apmaisot. Kad sīpoli kļuvuši caurspīdīgi, pievieno burkānus un sautē uz vidējas liesmas aptuveni 10 minūtes.
3
Pievieno papriku, tomātus, kabačus, melnos graudu un smaržīgos piparus, sāli, cukuru un sautē aptuveni 30-40 minūtes, ik pa laikam apmaisot.
4
Iemaisa etiķi, noņem katlu no plīts. Karstu masu pilda tīrās burkās, nekavējoties aizvāko tās, apgriež ar vākiem uz leju, sasedz un atdzesē.
5
Uzglabā pagrabā, pieliekamajā vai ledusskapī.
Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit