Aromātisks liellopa sautējums ar siera 'Džiugas' klimpām
Foto: Publicitātes foto
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
Sautējumam
1 kg
1 kg liellopa gaļa (stilbi)
liellopa gaļa (stilbi)
1
1 sīpols
sīpols
1
1 selerijas kāts
selerijas kāts
2
2 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
400 g
400 g rīvēti tomāti
rīvēti tomāti
1 ĒK
1 ĒK tomātu pasta
tomātu pasta
2 ĒK
2 ĒK sojas mērce
sojas mērce
250 ml
250 ml sarkanvīns
sarkanvīns
2 ĒK
2 ĒK cukurs
cukurs
800 ml
800 ml liellopu gaļas buljons
liellopu gaļas buljons
 
dažas lauru lapas
dažas lauru lapas
2
2 timiāna zariņi
timiāna zariņi
250 g
250 g baravikas (der arī šampinjoni)
baravikas (der arī šampinjoni)
pēc garšas
pēc garšas sāls, pipari
sāls, pipari
Siera klimpām
125 g
125 g sviests
sviests
250 g
250 g milti
milti
1 TK
1 TK soda
soda
60 g
60 g rīvēts cietais siers "Džiugas"
rīvēts cietais siers "Džiugas"
100 ml
100 ml piens
piens
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
  • Gaļas ēdieni
  • Sautējumi
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Ēdiena gatavošanai piemīt īpaša burvība, kad, ienirstot gatavošanas procesā, var atslābināties, aizmirsties, apmaldīties gatavojamo ēdienu smaržu un garšu labirintos. Pagatavo šovakar aromātisku liellopa gaļas sautējumu, kuram kā punkts uz "i" ir klimpas, kas gatavotas no cietā siera "Džiugas"!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Liellopa stilba daļu liek katlā, apkaisa ar sāli, pipariem un cep eļļā, līdz tas skaisti apbrūnē no abām pusēm.

    Izņem gaļu un tajā pašā katlā apcep sasmalcinātus sīpolus, selerijas kātu un burkānus, līdz tie kļūst mīksti, pēc tam iemaisa sasmalcinātu ķiploku.

    Ļauj dārzeņiem cepties vēl aptuveni pusminūti. Katlā pievieno sarīvētus tomātus, tomātu pastu, sojas mērci, sarkanvīnu, pieber cukuru un karsē, līdz uzvārās.

    Liek stilbu atpakaļ katlā, pielej liellopa gaļas buljonu, piemet lauru lapas, timiāna zariņus. Uzliek vāku un uz mazas uguns sautē gaļu 2 stundas, līdz tā kļūst mīksta. Tad pievieno sagrieztas sēnes un bez vāka ļauj sautējumam pavārīties vēl 10 minūtes.

    Samaisa visas siera klimpu pagatavošanai nepieciešamās sastāvdaļas, izņemot pienu. Pielej to, pakāpeniski maisot. No iegūtās mīklas izveido klimpas golfa bumbiņas lielumā. Liek klimpas sautējumā, uzliek vāku un tvaicē 10 minūtes. Karsē uz mazas uguns – pretējā gadījumā tās var sabirt.

    Sautējums ir gardāks, ja to pasniedz uzreiz, vēl kūpošu un karstu!

    36 mēnešus briedināts cietais siers "Džiugas®" Gourmet

    Nobriedis siers ar tīru, asu, spēcīgu garšu. Šis "Džiugas" siers labi piemērots ar kafiju, bet smalki rīvētā veidā var izmantot ēdienu pagatavošanā sāls vai piparu vietā. Īpaši ieteicams ēst pusdienu laikā.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form