Foto: Publicitātes foto
Ēdiena gatavošanai piemīt īpaša burvība, kad, ienirstot gatavošanas procesā, var atslābināties, aizmirsties, apmaldīties gatavojamo ēdienu smaržu un garšu labirintos. Pagatavo šovakar aromātisku liellopa gaļas sautējumu, kuram kā punkts uz "i" ir klimpas, kas gatavotas no cietā siera "Džiugas"!
22Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
SAUTĒJUMAM:1 kgliellopa gaļa (stilbi)1 sīpols1 selerijas kāts2 ķiploka daiviņas400 grīvēti tomāti1 ĒKtomātu pasta2 ĒKsojas mērce250 mlsarkanvīns2 ĒKcukurs800 mlliellopu gaļas buljons dažas lauru lapas2 timiāna zariņi250 gbaravikas (der arī šampinjoni) pēc garšassāls, pipari SIERA KLIMPĀM:125 gsviests250 gmilti1 TKsoda60 grīvēts cietais siers "Džiugas"100 mlpiens pēc garšassāls

Sagatavošana

1

Liellopa stilba daļu liek katlā, apkaisa ar sāli, pipariem un cep eļļā, līdz tas skaisti apbrūnē no abām pusēm.

2

Izņem gaļu un tajā pašā katlā apcep sasmalcinātus sīpolus, selerijas kātu un burkānus, līdz tie kļūst mīksti, pēc tam iemaisa sasmalcinātu ķiploku.

3

Ļauj dārzeņiem cepties vēl aptuveni pusminūti. Katlā pievieno sarīvētus tomātus, tomātu pastu, sojas mērci, sarkanvīnu, pieber cukuru un karsē, līdz uzvārās.

4

Liek stilbu atpakaļ katlā, pielej liellopa gaļas buljonu, piemet lauru lapas, timiāna zariņus. Uzliek vāku un uz mazas uguns sautē gaļu 2 stundas, līdz tā kļūst mīksta. Tad pievieno sagrieztas sēnes un bez vāka ļauj sautējumam pavārīties vēl 10 minūtes.

5

Samaisa visas siera klimpu pagatavošanai nepieciešamās sastāvdaļas, izņemot pienu. Pielej to, pakāpeniski maisot. No iegūtās mīklas izveido klimpas golfa bumbiņas lielumā. Liek klimpas sautējumā, uzliek vāku un tvaicē 10 minūtes. Karsē uz mazas uguns – pretējā gadījumā tās var sabirt.

Sautējums ir gardāks, ja to pasniedz uzreiz, vēl kūpošu un karstu!

36 mēnešus briedināts cietais siers "Džiugas®" Gourmet

Nobriedis siers ar tīru, asu, spēcīgu garšu. Šis "Džiugas" siers labi piemērots ar kafiju, bet smalki rīvētā veidā var izmantot ēdienu pagatavošanā sāls vai piparu vietā. Īpaši ieteicams ēst pusdienu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!