Asais citronu un ingvera ievārījums
Foto: DELFI
3.0000 2
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
6 gab.
6 gab. citroni
citroni
2 gab.
2 gab. ingvera saknes
ingvera saknes
2 gab.
2 gab. čili pipari
čili pipari
500 g
500 g ievārījuma cukurs
ievārījuma cukurs
  • Ass un pikants ēdiens
  • Ievārījumi, džemi un marmelādes
  • Pasaules Virtuve
  • Pēc kādas ballītes bija palikusi pāri kaudzīte ar citroniem, un iešāvās prātā doma – šī varētu būt īstā reize, lai pagatavotu ievārījumu. Pirmo reizi mūžā. Pēc dažādu recepšu apskatīšanas jau gandrīz metu plinti krūmos, jo viss šķita supersarežģīti, bet tad izvēlējos paļauties uz sajūtu – kas gan var noiet greizi ar zapti?

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Citronus nedaudz pamērcē un ļoti kārtīgi nomazgā karstā ūdenī.

    Griež smalkās šķēlītēs (iesaku nesekot manam piemēram un tiešām griezt smalkās šķēlītēs).

    Asais citronu un ingvera ievārījums
    Foto: DELFI

    Noteikti izlasa sēkliņas.

    Smalki sagriež arī nomizotu ingvera sakni un piparus.

    Ber visu katlā, uzber cukuru un vāra, uzmanot un maisot ar koka karoti.

    Asais citronu un ingvera ievārījums
    Foto: DELFI

    Vārīšanas laiks - pēc sajūtas un garšošanas. Es beidzu vārīt, kad ingvers bija kļuvis caurspīdīgs, bet citronu miziņas – karamelizējušās.

    Pilda rūpīgi izmazgātās burciņās (tā kā neplānoju šo ievārījumu ilgi glabāt, ar burciņu pārmērīgu sagatavošanu neaizrāvos).

    Liels bija mans pārsteigums, kad no rīta burciņās gaidīja ļoti garda citronu marmelāde ar patīkamu asumiņu. Tie, kam patīk asi ēdieni, noteikti var pievienot vairāk vai asākus piparus.

    Ideāla piedeva sieram.

    Asais citronu un ingvera ievārījums
    Foto: DELFI

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form