Foto: DELFI
Reiz dzīvoja divas Mērijas – līdzīgas kā divas tomātu sulas lāses. Pēc kādas Jāņu nakts viss mainījās. Vienu Mēriju turpmāk visi sāka saukt par Asiņaino, bet otru – par nevainīgo. Īstas Midsomeras slepkavības latviešu stilā!

Kokteiļus “Asiņainā Mērija” un “Nevainīgā Mērija” iejaukusi un recepti stāsta krodziņa “Jautrais briedis” saimniece Marta Jansone. Bet vispirms rūpīgi aplūkojam fotoattēlu: kura ir Asiņainā, kura – nevainīgā? Nepagaršosi – neuzzināsi! Būtībā recepte ir pilnīgi vienāda abiem kokteiļiem, visa atšķirība 50 gramos degvīna. Šeit vietā piebilst: tā ir ļoti liela atšķirība. "Asiņainā Mērija" ir kokteilis, kas domāts tikai pilngadīgiem cilvēkiem, kuri turklāt šodien netaisās sēsties pie stūres!

5Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 1
150 gtomātu sula50 gdegvīns (Asiņainajai Mērijai)1 gab.citronu sula no 1 citrona šķēles pēc garšassāls pēc garšaspipari4 gab.Tobasco mērce - pilieni!6 Vusteras mērce - pilieni!4 gab.ledus gabaliņi

Sagatavošana

1

Visas sastāvdaļas salej kopā, pieliek 4-5 gabaliņus ledus. "Asiņainajai Mērijai" degvīnu pievienojam, "Nevainīgajai" – izlaižam. Lai dzīvo tālāk nevainīga.

2

Visu sakrata ideālajā gadījumā šeikerī, bet, ja mājās šeikera nav, var vienkārši enerģiski samaisīt ar karoti. Pēc tam vai nu izlej kokteili caur sietiņu vai izņem ārā ledus gabaliņus ar karoti. Var atstāt, bet tad kokteilis būs atšķaidītāks.

3

Ko liek uz glāzes malas – marinētus sīpoliņus, gurķīšus vai ķiplociņus – vai selerijas kātu likt glāzē, tā ir gaumes lieta. Man patīk selerijas smarža klāt pie tā kokteiļa, dažiem patīk to piegrauzt klāt, svaigumiņam.

Ja mājās nav tobasko mērces un Vusteršīras mērces, ko tad?

Tad īsta Mērija nesanāks. Tobasko mērce ir obligāta, tā dod to silto asumiņu, savukārt Vusteršīras mērce šajā kokteilī dot to īpašo, garšīgo garšiņu, kas nomāc degvīna aso garšu. Var jau iztikt tikai ar sāli un pipariem, bet tā vairs nebūs nekāda "Asiņainā Mērija" – tas būs degvīns ar tomātu sulu, sāli un pipariem.

Tās mērces kokteiļos ir vajadzīgas. Vērts tās iegādāties un turēt mājās ne tikai kokteiļiem. Tobasko ir labs arī dažādās mērcēs, dod to foršo, silto asumiņu. Vusteršīras mērci es pievienoju Cēzera salātu mērcei, šašliku marinādei, gaļas glazūrām. Vusteršīras mērce vispār ir ļoti laba gaļas ēdieniem. Steiks at Vusteršīras mērci un pipariņiem – un vairāk neko nevajag, sanāk kā “Steiku haosā”.

Vusteršīras mērci pirms lietošanas jāsakrata!

Šai mērcei apakšā nosēžas biezumi, līdz ar to virspusē ir tikai šķidrums. Ja nesakratīsi, mērcei nebūs ne īstā garša, ne konsistence.

Pārmērīga alkohola lietošana ir kaitīga veselībai!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!