Foto: Shutterstock
Salds našķis kārumniekiem - ātrā banānu plātsmaize.
25Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

kārtainā mīkla2 gab.banāni (var arī ābolus rabarberus vai citus augļus kas ļoti nesulojas)2 gab.olas1 ĒKskābs krējums2 ĒKcukurs grauzdētas mandeles2 ĒKkonjaks, viskijs vai brendijs kanēlis vaniļas cukurs

Sagatavošana

1

Ņem vienu plāksni gatavās kārtainās mīklas, kas pieejama lielākajā daļā veikalu, nedaudz izrullē un liek stikla cepamā traukā tā, lai nedaudz nosegtu arī trauka malas.

2

Sagriež banānus. Banānus un mandeles izber uz mīklas (īpaši necenšos kārtot).

3

Saputo olas ar cukuru, pievieno vaniļas cukuru (var pievienot arī rīvētu apelsīnu mizu), pievieno konjaku, krējumu un samaisa vēlreiz. Lej pāri banāniem (sanāk tāda kā putaina, vidēja biezuma masa). Bagātīgi pārkaisa ar kanēli.

4

Liek cepties 200*C ~ 10 - 15 minūtes. Gatavs, kad redzams, ka kārtainā mīkla ir zeltaini gaiši brūna (redzams cauri trauka stiklam vai arī maliņas trauka iekšpusē).

5

Atdzesē ~ 15 minūtes un tad var griezt un ēst.

Iesūtīja: Idille:)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!