Foto: Shutterstock

Vai nu tas būtu par godu Māmiņdienai, siltam pavasarim vai citiem svētkiem, Banoffee kūka nekad neliek vilties. Viegli pagatavojama, ātri gatava un vienmēr izdevusies – pārliecinies par to pats!

20Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

2 paciņas Selgas cepumi180 gsviests bundža vārīts iebiezinātais piens (brūnais, biezais)500 mlsaldais krējums3 ĒKcukurs0.5 TKvaniļas cukurs5 gab.banāni50 gtumšā šokolāde

Sagatavošana

1

Sagatavo kūkas pamatni. Sablendē vai kā citādāk sasmalcini cepumus un liec bļodā. Izkausēto sviestu pievieno cepumiem un iemaisi.

2

Kūkas veidnē ar 26 centimetru diametru ieklāj cepumu masu un ar pirkstiem to vienmērīgi izlīdzini. Liec pamatni ledusskapī sastingt. Ja kūku vajag ātrāk gatavu, pamatni liec saldētavā, līdz tā stingri savilkusies.

3

Pa to laiku bļodā saputo saldo krējumu vidēji stingrās putās, ik pa brīdim pievienojot cukuru, beigās vaniļas cukuru.

4

Ja vārītais iebiezinātais piens ir ļoti stingrs un grūti izklājams uz kūkas pamatnes, liec atvērtu bundžiņu katlā ar ūdeni (lai ūdens netiek klāt masai) un pasildi, lai tas kļūst šķidrāks un vieglāk smērējams.

5

Uz cepumu pamatnes izlīdzini vārīto iebiezināto pienu, tad plānās šķēlītēs sagrieztus banānus. Beigās izlīdzini putukrējumu un uzrīvē šokolādes skaidiņas.

6

Liec kūku ledusskapī uz 20 minūtēm savilkties un pasniedz. Kūka labi garšos gan nesen gatavota, gan nākamajā dienā.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!