Ātrā Banoffee kūka ar banāniem un iebiezināto pienu
Foto: Shutterstock
3.5862 29
Loading...
Sastāvdaļas
2
2 paciņas Selgas cepumi
paciņas Selgas cepumi
180 g
180 g sviests
sviests
 
bundža vārīts iebiezinātais piens (brūnais, biezais)
bundža vārīts iebiezinātais piens (brūnais, biezais)
500 ml
500 ml saldais krējums
saldais krējums
2-3 ĒK
2-3 ĒK cukurs
cukurs
pus TK
pus TK vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
4-5 gab.
4-5 gab. banāni
banāni
50 g
50 g tumšā šokolāde
tumšā šokolāde
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Mātes dienas ēdieni
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Vai nu tas būtu par godu Māmiņdienai, siltam pavasarim vai citiem svētkiem, Banoffee kūka nekad neliek vilties. Viegli pagatavojama, ātri gatava un vienmēr izdevusies – pārliecinies par to pats!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sagatavo kūkas pamatni. Sablendē vai kā citādāk sasmalcini cepumus un liec bļodā. Izkausēto sviestu pievieno cepumiem un iemaisi.

    Kūkas veidnē ar 26 centimetru diametru ieklāj cepumu masu un ar pirkstiem to vienmērīgi izlīdzini. Liec pamatni ledusskapī sastingt. Ja kūku vajag ātrāk gatavu, pamatni liec saldētavā, līdz tā stingri savilkusies.

    Pa to laiku bļodā saputo saldo krējumu vidēji stingrās putās, ik pa brīdim pievienojot cukuru, beigās vaniļas cukuru.

    Ja vārītais iebiezinātais piens ir ļoti stingrs un grūti izklājams uz kūkas pamatnes, liec atvērtu bundžiņu katlā ar ūdeni (lai ūdens netiek klāt masai) un pasildi, lai tas kļūst šķidrāks un vieglāk smērējams.

    Uz cepumu pamatnes izlīdzini vārīto iebiezināto pienu, tad plānās šķēlītēs sagrieztus banānus. Beigās izlīdzini putukrējumu un uzrīvē šokolādes skaidiņas.

    Liec kūku ledusskapī uz 20 minūtēm savilkties un pasniedz. Kūka labi garšos gan nesen gatavota, gan nākamajā dienā.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form