Ātrajām cepumu tortēm ir neskaitāmi daudz garšu variāciju. Pārbaudītu recepti iesaka "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.

7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 kgbiezpiens3 paciņas cepumu "Selga"200 gsviests500 mlsaldais krējums120 gcukurs250 mlpiens pēc garšasskābs ievārījums

Sagatavošana

1

Katliņā uz nelielas liesmas izkausē sviestu.

2

Biezpienu iztrin caur sietu vai sablendē, lai tas būtu viendabīgs. Pievieno viegli sakultu saldo krējumu ar cukuru un samaisa. Iemaisa izkausēto sviestu.

3

Izklāj piemērota lieluma veidni vai paliktni (labāk izvēlēties taisnstūra formas, lai cepumus nebūtu jālauž), uz tās vienu pie otra vienā kārtā liek cepumus, tos iepriekš pa vienam izmērcējot pienā. Apakšējo kārtu liek no 3x4 cepumu kvadrātiem, bet var izvēlēties arī citu lielumu.

4

Cepumu kārtu pārziež ar ievārījumu (to var aizstāt ar sablendētām ogām). Ābolu sezonā tortē labi iederēsies skābens ābolu ievārījums.

5

Pārklāj ar biezpiena masu.

6

Virsū liek pienā izmērcētu cepumu kārtu, tad atkal ievārījumu un biezpiena masu, tā turpinot, līdz visas sastāvdaļas izmantotas.

7

Kad kūka gatava, tai ļauj nostāvēties pāris stundas vai liek uz nakti ledusskapī, lai garšas savilktos. Dekorē pēc saviem ieskatiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!